Τα έξοδα μετακινήσεων εσωτερικού και εξωτερικού της Διαχειριστικής Αρχής και απευθείας αναθέσεις υπηρεσιών τεχνικών συμβούλων διερευνούν OLAF και ΕΔΕΛ

1 Min Read
Αίσθηση έκανε η είδηση πως εδώ και λίγες μέρες κλιμάκιο της Ευρωπαικής Υπηρεσίας Καταπολέμησης της Απάτης (OLAF) και της Επιτροπής Δημοσιονομικού Ελέγχου (ΕΔΕΛ) εγκαταστάθηκε στο κτίριο της περιφέρειας στην Κοζάνη και ερευνά υποθέσεις της Διαχειριστικής Αρχής Δυτικής Μακεδονίας.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες τα κλιμάκια ερευνούν τα έξοδα μετακινήσεων εσωτερικού και εξωτερικού της Διαχειριστικής Αρχής και απευθείας αναθέσεις υπηρεσιών τεχνικών συμβούλων.
Στο  ethnos.gr μίλησε  ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργος Κασαπίδης τονίζοντας πως, «μέχρι τώρα δεν υπάρχει ενημέρωση για τις υποθέσεις που ερευνούν τα κλιμάκια». Τόνισε πάντως πως η έρευνα αφορά υποθέσεις της περιόδου 2016-2017. «Είναι σαν να είμαστε σε κατάσταση συναγερμού» πρόσθεσε ο κ. Κασαπίδης.

Ο πρώην περιφερειάρχης Θόδωρος Καρυπίδης  επισήμανε πως «τέτοιοι έλεγχοι γίνονται κατά καιρούς», αλλά δήλωσε άγνοια για το αντικείμενο των ερευνών. Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες η έρευνα που ξεκίνησε αφορά σε μετακινήσεις υπαλλήλων της Διαχειριστικής Αρχής που γίνονταν το προηγούμενο διάστημα.

Η OLAF ερευνά περιπτώσεις απάτης και διαφθοράς, στα πλαίσια της ΕΕ, ενώ η ΕΔΕΛ είναι η αρμόδια αρχή ελέγχου για τις χρηματοδοτήσεις μέσω ΕΣΠΑ ή και εθνικών προγραμμάτων που περνούν μέσα από τη Διαχειστική Αρχή Δυτικής Μακεδονίας.

Γιάννης Κωσταρέλλας

Μοιραστείτε την είδηση