Τα “καρύδια” και τα “σύκα” των εξυπνάδων

3 Min Read

Η αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας στο νέο παραλήρημα του πολύφερνου Κωνσταντίνου Μπογδάνου ήταν αμεσότατη. Το μεν  με την επιτόπια απάντηση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια, από του βήματος της Βουλής. Το δε με την ανακοίνωση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, που δεν περίμενε καν να επιστρέψει στην χώρα, από την Σλοβενία όπου βρισκόταν, ότι ο συγκεκριμένος βουλευτής διαγράφεται από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος. Καιρός ήταν. Και ελπίζω η περίπτωση αυτή να βοηθήσει το κυβερνόν κόμμα να κάνει προσεκτικότερες επιλογές, ως προς τους υποψηφίους, στις προσεχείς εκλογές.

 

Κατά το αμέσως προηγούμενο ατόπημα του κ. Μπογδάνου, το οποίο τότε αντιμετωπίσθηκε με απλή προειδοποίηση να μην το ξανακάνει, είχα γράψει, στις 17 Σεπτεμβρίου, υπό τον τίτλο “Φοβού τους πολύφερνους εξυπνάκηδες”:

 

Οι εξυπνάκηδες που επιδιώκουν συνεχώς την δημοσιότητα, χωρίς να βουτάνε την γλώσσα στο μυαλό τους, πριν αμολήσουν τις κοτσάνες τους, ειναι είδος που ευδοκιμεί σε όλους τους πολιτικούς χώρους. Αλλά πρωτίστως βλαστάνουν και αναπτύσσονται ταχέως στα κόμματα εξουσίας. Πιστεύοντας ότι αυτός ειναι ο καλύτερος τρόπος για να επιπλεύσουν. Ώστε, είτε να διατηρήσουν κάποιο χαρτοφυλάκιο, είτε να το αποσπάσουν. Κραδαίνοντας συνεχώς την εξυπνάδα τους ως κάτι που λείπει από το οπλοστάσιο της εξουσίας την οποία υπηρετούν. Κοιτάτε με, καμαρώστε με, αξίζω ένα υπουργείο.

Σε πλήρη επίρρωση αυτού που έγραφα, είδαμε μιαν άλλης αποχρώσεως “εξυπνάδα”. Την εκπληκτικής “λογικής” δήλωση του κορυφαίου στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστου Σπίρτζη, κατά την οποία ο Μητσοτάκης …ευθύνεται και για τις γυναικοκτονίες. Θυμίζω ότι έκανε την ακόλουθη ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο “τουίτερ” μετά το πρόσφατο έγκλημα στη Ρόδο, : “Μια ακόμη γυναίκα σκοτώθηκε … αφήνοντας την ανασφάλεια να περιδιαβαίνει τις ψυχές των συμπολιτών μας, σε όλη τη χώρα. Πόσες ακόμη πρέπει να θυσιαστούν για να αντιληφθούν ότι η πολιτική Μητσοτάκη πρέπει να αλλάξει;”

Ήταν τόσο παράλογη και προκλητική αυτή η ανάρτηση, ώστε ακόμη και η ορκισμένη αντιμητσοτακική συνάδελφος και φίλη μου, η Έλενα Ακρίτα, βγήκε από τα ρούχα της και απάντησε με ένα σκληρό άρθρο, στα φληναφήματα αυτά του κ. Σπίρτζη, στην ιστοσελίδα 24/7 που φιλοξενεί κάθε Σάββατο τις απόψεις της. Αλλά, από το κόμμα του, καμιά αντίδραση, καμιά αποδοκιμασία. Ενώ τώρα τους …ξινίζει, ως μη επαρκής, η διαγραφή του Μπογδάνου.

Έλεος πια με την “προοδευτική” υποκρισία.

Μοιραστείτε την είδηση