Τα μέτρα που άπτονται των αρμοδιοτήτων του Δήμου Κοζάνης για τη στήριξη των εμπόρων συζήτησαν στελέχη της Δημοτικής Κίνησης με τον Σάκη Δραγατσίκα

2 Min Read

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 29-04-2020, μετά από αίτημα της Δημοτικής Κίνησης «Κοζάνη Τόπος να Ζεις», συνάντηση μέσω τηλεδιάσκεψης μεταξύ στελεχών της Δημοτικής Κίνησης και του Προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Κοζάνης Σάκη Δραγατσίκα.

Τα θέματα τα οποία συζητήθηκαν είχαν να κάνουν κατά κύριο λόγο με τις ενέργειες που μπορεί να γίνουν εκ μέρους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την ενίσχυση του Εμπορικού Κόσμου και την πιο ομαλή επαναφορά της τοπικής αγοράς στην κανονικότητα. Όπως:

- Advertisement -
  • Την άμεση λήψη απόφασης εκ μέρους του Δημοτικού Συμβουλίου για μείωση των δημοτικών τελών των πληττόμενων κλάδων όπως έχει ανακοινωθεί.
  • Την μείωση των ενοικίων των δημοτικών ακινήτων σύμφωνα με το ότι ισχύσει στην αγορά.
  • Την διερεύνηση της δυνατότητας διαχείρισης (μείωση, αναστολή, πάγωμα) των λογαριασμών της ΔΕΥΑΚ για τους πληττόμενους επαγγελματικούς χώρους.
  • Την δυνατότητα επιδότησης δημιουργίας e-shop από πόρους του ΕΣΠΑ αλλά και την οργάνωση σεμιναρίων εκ μέρους του Δήμου για τη δημιουργία και διαχείριση e-shop.
  • Δημιουργία ηλεκτρονικής πλατφόρμας στο site του Δήμου Κοζάνης όπου θα υπάρχουν πληροφορίες για όλα τα ανοιχτά καταστήματα (ωράριο, ημέρες λειτουργίας, ειδικοί όροι, χωρητικότητα κλπ).
  • Την επίσπευση των ενεργειών για την εκκίνηση του προγράμματος Οpen Mall.
  • Την διερεύνηση δυνατότητας διανομής από τον Δήμο ειδών πρώτης ανάγκης (μάσκες, αντισηπτικά κλπ) που θα χρειαστούν τα εμπορικά καταστήματα για να επαναλειτουργήσουν έτι ώστε να επιτευχθεί καλύτερη τιμή μέσω μαζικής παραγγελίας.

Στη συζήτηση διαπιστώθηκε η πολύ καλή συνεργασία μεταξύ του Εμπορικού Συλλόγου Κοζάνης και της Δημοτικής Κίνησης και εκφράστηκε η πεποίθηση για τον σημαντικότατο ρόλο του εμπορικού κόσμου στη διαδικασία ανάκαμψης της περιοχής καθώς και η πλήρης συμπαράσταση σε οποιοδήποτε αίτημα άπτεται των αρμοδιοτήτων της. Τέλος δόθηκε η υπόσχεση για περαιτέρω επεξεργασία, εξειδίκευση και άμεση προώθησή των μέτρων που συζητήθηκαν.

Παρόμοιες συναντήσεις προβλέπεται να πραγματοποιηθούν και με άλλους πληττόμενους κλάδους του Δήμου Κοζάνης.

 

Κοζάνη 30-04-2020

Για τη Δημοτική Κίνηση

«Κοζάνη Τόπος να Ζεις»

 

Μοιραστείτε την είδηση