Τα όρια της ανοησίας

2 Min Read

Σε κάθε γεγονός που αποκτά σημαντική δημοσιότητα, δοκιμάζονται τα όρια της αντοχής μας στην ανοησία. Αυτή τη φορά ήρθε η ώρα να βγει από τα αζήτητα ο ειδικός γραμματέας της ΕΣΗΕΑ, ο οποίος φέρεται σε ανάρτησή του να έχει χρησιμοποιήσει λόγο μίσους για το πρόσφατο συμβάν με την έκρηξη βόμβας στα χέρια του πρώην πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου.

Ασφαλώς και δεν είναι η πρώτη φορά που κάποιος με ελαφριά καρδιά και ασυγκράτητη πένα αποφασίζει να γράψει κάτι σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, το οποίο δημιουργεί σοβαρές αμφιβολίες σχετικά με την ψυχονοητική του κατάσταση. Είπαμε η ανοησία πουλάει περισσότερο από κάθε τι άλλο τα τελευταία χρόνια.

Με γεια του με χαρά του. Θα κριθεί για τα γραφόμενά του και θα μπει κι αυτός στο πάνθεον των ηρώων της μπουρδολογίας μαζί με άλλους διακριθέντες στον τομέα αυτό.

Εκεί θα πρέπει να τελειώνουν όλα. Ο κύριος αυτός, όπως και κάθε άλλος κύριος και κυρία δεν είναι ούτε οι πρώτοι, ούτε οι τελευταίοι που πράττουν ανοήτως και δεν διαφυλάττουν το κύρος του εαυτού τους και των συλλογικών οργάνων που εκπροσωπούν.

Ηλιθιωδέστερο, όμως, θα ήταν να διωχθεί. Η ευαισθησία μας στα θέματα υποκίνησης βίας ή μίσους έχει πιάσει «κόκκινο» το τελευταίο διάστημα, με αποκορύφωμα τη δίωξη της Σώτης Τριανταφύλλου με βάση τον αντιρατσιστικό νόμο, που είναι φυσικά μια εντελώς άλλη περίπτωση, εμπίπτει, ωστόσο, στην ίδια προβληματική.

Ας μην φτάσουμε στο άλλο άκρο. Σε κάποιες περιπτώσεις αρκεί η αποδοκιμασία.

Ιωάννα

Μοιραστείτε την είδηση