Τα βασικά στοιχεία της πρότασης της επένδυσης στο γεωτεμάχιο 850 της Κοινότητας Δρεπάνου

1 Min Read

Τα βασικά στοιχεία της πρότασης της επένδυσης στο γεωτεμάχιο 850 της Κοινότητας Δρεπάνου του Δήμου Κοζάνης, θα παρουσιαστούν σήμερα στο Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης στις 6 το απόγευμα. Να υπενθυμίσουμε πως για την συγκεκριμένη επένδυση υπάρχει έντονη διαμαρτυρία από ομάδα αγροτών, που καλλιεργούν στο συγκεκριμένο γεωτεμάχιο.

Να σημειώσουμε πως  η  εταιρεία με διακριτικό τίτλο “Green Eco Parks Kozani” έχει ως σκοπό, σύμφωνα με όσα αναφέρει η αίτηση της προς το Δήμο,  την ανάπτυξη ΣΗΘΥΑ 9,6Mw σε συνδυασμό με καινοτόμο Ολλανδικής Τεχνολογίας Θερμοκήπιο 200 στρεμμάτων για την παραγωγή αγροτικών προϊόντων υδροπονικής καλλιέργειας υψηλής ποιότητας, στο γεωτεμάχιο 850 του Δρεπάνου, ιδιοκτησίας Δήμου Κοζάνης. Η υδροπονική θερμοκηπιακή υποδομή,  θα εξασφαλίζει συνεχή παραγωγή αγροτικών προϊόντων.

- Advertisement -

Σύμφωνα με την εταιρεία επελέγη η περιοχή λόγο κλίματος, πρόσβασης σε οδικούς άξονες, επάρκεια σε νερό και ενέργεια, ανθρώπινο δυναμικό.

Η εταιρεία αναφέρει πως κατά την κατασκευή θα χρειαστούν 500 άτομα όλων των ειδικοτήτων, ενώ κατά τη λειτουργία θα εργάζονται 200 άτομα εξειδικευμένα και ανειδίκευτα και εποχιακά 20-30% επιπλέον.

Γιάννης Κωσταρέλλας

 

Πρόταση Επένδυσης Στο 850 Γεωτεμάχιο Δρεπάνου by Χρόνος Κοζάνης on Scribd

Μοιραστείτε την είδηση