Ταχιάος: Η σιδηροδρομικη γραμμή Κοζάνη – Καλαμπάκα δεν είναι άμεσης προτεραιότητας

2 Min Read

Τι είπε ο υφυπουργός Υποδομών σε επίκαιρη ερώτηση του Πάρι Κουκουλόπουλου

“Δεν πρέπει να μιλάμε με όρους του παρελθόντος για το έργο του σιδηρόδρομου για την γραμμή Κοζάνη – Καλαμπάκα ” ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο υφυπουργός Υποδομών Νίκος Ταχιάος απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Κοζάνης Παρί Κουκουλόπουλου στο γιατί το συγκεκριμένο έργο μετατέθηκε για το 2044. Η ερώτηση απαντήθηκε το πρωί της Παρασκευής στην Βουλή με τον κ. Ταχιάο να τονίζει πως λόγω του δυστυχήματος των Τεμπών, η Κυβέρνηση έβαλε σε προτεραιότητα άλλα έργα και πως η συγκεκριμένη γραμμή είναι δευτερεύουσας σημασίας.

- Advertisement -

Ο Βουλευτής Κοζάνης έκανε μια σύντομη αναφορά στην ιστορία του έργου κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ για την απενταξη του έργου το 2014 και τη Νέα Δημοκρατία για την αλλαγή της προτεραιότητας. “Πρόκειται για ένα ζωτικής και αναπτυξιακής σημασίας έργο και πρέπει άμεσα η Κυβέρνηση να αλλάξει την προτεραιότητα της” ανέφερε ο κ. Κουκουλοπουλος στην Βουλή.

Ο υφυπουργός Υποδομών με την σειρά του χαρακτήρισε τον σιδηρόδρομο στην Ελλάδα ως “βαριά ασθενή” και είπε πως προτεραιότητα της Κυβέρνησης είναι να συντηρηθεί και να αποκατασταθεί το υπάρχον δίκτυο και στη συνέχεια να γίνει καινούργιο. “Από την καταιγίδα Ντάνιελ έχουν προκληθεί ζημιές στο δίκτυο της Θεσσαλίας και Κεντρικής Ελλάδας πάνω από 400 εκατομμύρια που πρέπει να αποκατασταθούν άμεσα. Το έργο Κοζάνη – Καλαμπάκα υπολογίζουμε πωε θα είναι ώριμο το 2044” ανέφερε ο κ. Ταχιάος.

Σωκράτης Μουτίδης – www.xronos-kozanis.gr

Μοιραστείτε την είδηση