Ταινίες στην ΕΡΤ3 – Σάββατο 22 & Κυριακή 23 Ιουλίου

2 Min Read

Την τολμηρή ταινία δράσης και μυστηρίου «Amateur» και τη δραματική ταινία «Οι Νεοφερμένοι/Newcomers» προτείνει η ΕΡΤ3 για το Σάββατο 22 και την Κυριακή 23 Ιουλίου.

Σάββατο 22 Ιουλίου – 22:00| Amateur

Πρόκειται για ένα φίλμ με εκκεντρικές συμπεριφορές, απίστευτες ανατροπές και ήρωες μια καλόγρια, έναν άντρα με αμνησία και μία πόρνη, μέσα από την οπτική του πρωτοπόρου σκηνοθέτη του ανεξάρτητου κινηματογράφου, Hal Harltey.

Υπόθεση: Η Ιζαμπέλ (Ιζαμπέλ Υπέρ) μια πολύ «μπλαζέ» φιγούρα έχει εγκαταλείψει το μοναστήρι και την ζωή της ως καλόγρια και τώρα γράφει πορνογραφικές ιστορίες. Μία μέρα συναντά στους δρόμους της Νέας Υόρκης έναν γλυκό άνδρα τον Τόμας (Μάρτιν Ντόνοβαν) που έχει αμνησία και προσπαθεί να βρει ποιος είναι. Μαζί ξεκινούν να αποκαλύψουν την ταυτότητά του, όταν έρχονται αντιμέτωποι με το δυσάρεστο παρελθόν του.  Ένα παρελθόν που τον κυνηγά…

Σκηνοθεσία: Hal Hartley

Πρωταγωνιστούν: Isabelle Huppert, Martin Donovan, Elina Löwensohn

Κυριακή 23 Ιουλίου – 16:20|Οι Νεοφερμένοι (Α΄ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ)

Δραματική ταινία γαλλικής παραγωγής 2019, που διαπραγματεύεται ένα ευαίσθητο κοινωνικό θέμα.

Υπόθεση: Ο Ζακ, γιατρός και δήμαρχος του Σαν Λοράν, αντιμετωπίζει ολοένα και μεγαλύτερες δυσκολίες στην προσπάθειά του να αποφύγει την ερήμωση του χωριού του. Όταν διατάσσεται η κατάργηση του σχολείου της περιοχής, η μόνη διέξοδος που του προτείνει η Νομαρχία είναι να φιλοξενήσει στο χωριό οικογένειες προσφύγων. Οι κάτοικοι διχάζονται: κάποιοι τους υποδέχονται με ενθουσιασμό, ενώ άλλοι διατηρούν επιθετική στάση απέναντί τους. Σταδιακά, ο Χασάν, η Γιανά και ο Νασίμ θα κερδίσουν τη συμπάθεια των ντόπιων… Μέχρι που ο Ζακ θα ανακαλύψει ότι ένα από τα ζευγάρια που φιλοξενούν είναι παράνομοι μετανάστες.

Σκηνοθεσία: Gabriel Aghion

Πρωταγωνιστούν: Clémentine Célarié, Sam Karmann, Samuel Jouy

ΕΤΙΚΕΤΕΣ: ,
Μοιραστείτε την είδηση