Τακ τακ εσύ τακ τακ και γώ Πάει να πει βαστάω γερά κρατάω καλά… Γράφει ο Σεφ Γιάννης Γιαννίτσας

3 Min Read

Μέρες που είναι και μέρες που ζούμε είναι μέρες έμπνευσης, μέρες που τα αποτελέσματα των προηγούμενων ετών πρέπει να αποτελούν έναυσμα για επαναστατικές νέες ιδέες.
Το θέμα είναι οι προσωπικές επιλογές. Θες άραγε να είσαι το θρεφτάρι που πάει στο σφαγείο ή να είσαι ο άνθρωπος της εστίασης; Ο γνήσιος! Ο επαναστάτης! Αυτός που έχει δημιουργικές ιδέες και δεν μένει να κλαίγεται για τα άσχημα που ήρθαν αλλά βρίσκει νέους τρόπους να μείνει ζωντανός μέσα σε όλο αυτό και να επιστρέψει ακόμα πιο δυνατός, πρωτοπόρος και ίσως έμπνευση για άλλους!!!

- Advertisement -

Εμείς οι άνθρωποι της εστίασης διακρινόμαστε για την έμπνευση, την πρωτοπορία, την προσαρμοστικότητα και τις νέες ιδέες. Είδαμε ήδη εστιατόρια να εμπνέονται τρελά πράγματα για να κρατήσουν τον χαρακτήρα τους και να κάνουν την προσπάθειά τους μέσα σε όλο αυτό. Με το κεφάλι ψηλά και κρατώντας το ‘έξω από το νερό’ αναπνέοντας σε μια εποχή που απαιτεί να ασφυκτιούμε πίσω από τη μάσκα που ίσως να αποτελεί το πιο ‘σωτήριο’ αξεσουάρ των τελευταίων ετών.

Ίσως να είχαμε τελικά ανάγκη από ένα ‘διάλλειμα’ (προφανώς όχι τέτοιο) αλλά τα πάντα στη ζωή είναι θέμα οπτικής. Σκέψου πόσο πιο ανανεωμένοι, σοφοί και οργανωμένοι μπορούμε να επιστρέψουμε μετά από τόσο χρόνο που έχουμε για να σχεδιάσουμε και να δημιουργήσουμε νέες ιδέες… Σκέψου πόσα νέα δεδομένα ζούμε που δεν υπολογίσαμε ποτέ πριν και ακόμα και όσο ζούμε μέσα σ ’αυτή τη ‘φυλακή’ πως μπορούμε με καθαρό μυαλό να κάνουμε την ‘κατάρα’ ευκαιρία. Να ανταλλάξουμε ιδέες, απόψεις, να κάνουμε brainstorming και να χτυπήσουμε τον τοίχο του διπλανού να του δείξουμε ότι είμαστε ζωντανοί και τελικά να δούμε την εστίαση και την γαστρονομία να μην μπαίνουν στον πάγο αλλά να δείχνουν την αληθινή δύναμη τους, αυτή τη δύναμη που μας έφερε ως εδώ και τώρα μπορεί να γίνει η μέγιστη των προκλήσεων απέναντι στο πιο βασικό μας χαρακτηριστικό, την δημιουργικότητα.

Είναι μια από εκείνες τις φορές που το ένστικτο επιβίωσης πρέπει να λειτουργήσει δημιουργικά και να χτίσουμε μια νέα εποχή πραγμάτων και δεδομένων όπως μόνο εμείς οι άνθρωποι της εστίασης ξέρουμε και να αποδείξουμε στους άρχοντες της χώρας ότι οι επιχειρήσεις μας δεν είναι μόνο για διασκέδαση και μείς δεν είμαστε ‘διασκεδαστές’ αλλά επαγγελματίες με κύρος και εφευρετικότητα …

 

Μοιραστείτε την είδηση