«Ταρίφα» στην τηλεθέρμανση με χαμηλότερο κόστος για τους καταναλωτές

3 Min Read

Μηδαμινή η επιβάρυνση σε σχέση με τα συνολικά κόστη στην περιοχή

Ο  Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Αμανατίδης μίλησε για το μέλλον της τηλεθέρμανσης αλλά και για τη συνάντηση της Τετάρτης στην Αθήνα και ανέφερε πως το αρχικό αίτημα είναι να εφαρμοστούν όλα όσα υπογράφηκαν στο μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ Κυβέρνησης, ΔΕΗ, Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και των φορέων διαχείρισης των τηλεθερμάνσεων και πως αυτό τροχοδρομεί και τις επόμενες ενέργειες, π.χ. την κάλυψη της ίδιας συμμετοχής των μέσω παραγωγής όπως είναι οι λέβητες φυσικού αερίου αλλά και των μέσων μεταφοράς, όπως είναι οι αγωγοί που είχαν ήδη σχεδιαστεί ενώ τόνισε πως ο αγωγός από την Πτολεμαΐδα 5 προς την Πτολεμαΐδα βρίσκεται σε φάση ολοκλήρωσης. 

- Advertisement -

Στη συνέχεια ανέφερε πως πρέπει να υπάρξει μια όσο το δυνατόν καλύτερη τιμολογιακή πολιτική προς τους πολίτες βάζοντας μια «ταρίφα». «Στα πλαίσια αυτά, ζητάμε να υπάρξει “ταρίφα” όπως ισχύει για τις μονάδες φυσικού αερίου και με τον τρόπο αυτό θα προσπαθήσουμε να μειώσουμε το κόστος κατανάλωσης προς τους καταναλωτές» τόνισε ο κ. Αμανατίδης.

Για τη συνάντηση της Τετάρτης στην Αθήνα όπου θα είναι παρόντες οι Δήμαρχοι Κοζάνης, Πτολεμαΐδας, Αμυνταίου, οι φορείς διαχείρισης των τηλεθερμάνσεων και ο ίδιος, τόνισε πως πρέπει να υπάρχει «συνευθύνη» μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων φορέων ώστε να βρεθεί μια «χρυσή τομή» και δίκαιη λύση προς όλους ενώ ανέφερε και πως υπάρχει έτοιμη νομοθετική ρύθμιση, για την οποία θα ενημερώσει τους παρευρισκόμενους στη συνάντηση. «Εγώ γνωρίζω από τον νυν αλλά και τον πρώην υπουργό πως η λογική είναι να μην υπάρξει έλλειψη θέρμανσης για τους πολίτες και είναι μια πολιτική δέσμευση στη Βουλή των Ελλήνων» σημείωσε ο ίδιος.

«Όλοι οι διαμορφωτές άποψης στη Δυτική Μακεδονία θα πρέπει να κοινωνοί των μεγάλων ζητημάτων τα οποία θα στηρίζουν και θα αποτελούν κομμάτι της επιτυχίας του. Είναι μια συμμετοχική διαδικασία και όλοι εμείς θα πρέπει να προχωρούμε μαζί και στα εύκολα και στα δύσκολα και με αυτόν τον τρόπο αποτυπώνεται η βούληση και η επιθυμία μας για τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα» τόνισε ο κ. Αμανατίδης για το νεοσύστατο πολιτικό συμβούλιο και το στόχο του. 

Αναφορά έγινε και στην πιθανή διακοπή λειτουργίας της Πτολεμαΐδας V που μπορεί να επηρεάσει την πορεία των τηλεθερμάνσεων με τον κ. Αμανατίδη να σημειώνει πως θα πρέπει να διευκρινιστεί το εάν θα συνεχίσει να λειτουργεί με κάποιο άλλο καύσιμο υλικό και πως θα πρέπει να βρεθεί τρόπος να συνεχίσουν να λειτουργούν οι τηλεθερμάνσεις προς όφελος των πολιτών. «Από εκεί και πέρα φαίνεται πως είτε γινόταν η διαδημοτική εταιρεία είτε όχι, τα κόστη δεν θα μπορούσαν να είναι τα ίδια γιατί τα δεδομένα αλλάζουν και η επιβάρυνση θα είναι σχεδόν μηδαμινή σε σχέση με τα συνολικά κόστη στην περιοχή» κατέληξε ο ίδιος. 

Θένια Βασιλειάδουwww.xronos-kozanis.gr

Μοιραστείτε την είδηση