Τεχνικός σύμβουλος για την κατάρτιση της μελέτης στατικής επάρκειας και συντήρησης της Γέφυρας Σερβίων

1 Min Read

Τεχνικός σύμβουλος θα αναλάβει την υποστήριξη κατάρτισης της μελέτης στατικής επάρκειας και συντήρησης της Γέφυρας Σερβίων, όπως αποφάσισε το Περιφερειακό Συμβούλιο. Το κόστος του Τεχνικού συμβούλου θα ανέλθει στα 74.400 ευρώ και η επιλογή θα γίνει μέσω συνοπτικού διαγωνισμού.

Όπως ανέφερε η εισηγήτρια του θέματος Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας, Υποδομών και Περιβάλλοντος, Καλλιόπη Κυριακίδου “δεδομένου των διαπιστώσεων που είχαν γίνει  και για να προχωρήσουμε στη ειδική μελέτη συντήρησης και αποκατάστασης της γέφυρας , σε συνεννόηση με τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων, απευθύναμε αίτημα στο Υπουργείο Υποδομών για τη χρηματοδότηση Τεχνικού Συμβούλου. Το έργο της Γέφυρας είναι ειδικό και απαιτούνται εξειδικευμένες γνώσεις τις οποίες δεν διαθέτει η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων για αυτό κρίνεται αναγκαία η πρόσληψη Τεχνικού Συμβούλου. Το Υπουργείο απάντησε θετικά και η Περιφέρεια θα λάβει 74.400 ευρώ”.

- Advertisement -

Αντικείμενο του Τεχνικού συμβούλου  θα είναι οι έλεγχοι για να καθοριστούν τα απαιτούμενα αντικείμενα της μελέτης και εντός 180 ημερών από την υπογραφή θα πρέπει να παραδώσει τους φακέλους μελετών για τη δημοπράτηση. Παράλληλα ο Τεχνικός σύμβουλος θα βοηθήσει την υπηρεσία στην εκπόνηση της μελέτης.

 

 

Μοιραστείτε την είδηση