Τέφρα και σκόνη «έπνιξαν» τα ορυχεία και την Ακρινή το μεσημέρι της Δευτέρας

1 Min Read

Οι ισχυροί άνεμοι «σήκωσαν» σύννεφο αποπνικτικού μείγματος αιωρούμενων σωματιδίων

Ένα τεράστιο σύννεφο σκόνης και τέφρας κάλυψε το μεσημέρι της Δευτέρας την Ακρινή και την γύρω περιοχή. Ο δυνατός αέρας «σήκωσε» τις αποθέσεις τέφρας και το χώμα που υπάρχει στη γύρω περιοχή, προκαλώντας μια αποπνικτική ατμόσφαιρα.

Όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες του «Χ», το σύννεφο προκλήθηκε από τον αποθέτη τέφρας που βρίσκεται στο γειτονικό ορυχείο της ΔΕΗ. Η αιωρούμενη τέφρα κάλυψε την γύρω περιοχή και σε συνδυασμό με το χώμα που υπάρχει στις εργασίες που γίνονται για την ισοπέδωση έκτασης για την τοποθέτηση φωτοβολταϊκών, το μείγμα αυτό κάλυψε τον οικισμό της Ακρινής.

Πρόκειται για μια κατάσταση που δημιουργείται συχνά όταν πνέουν άνεμοι. «Η τέφρα είναι αυτό που προκαλεί ασφυξία στην περιοχή και βλέπετε μπροστά σας από που σηκώνεται το σύννεφο. Από τον αποθέτη της τέφρας που έρχεται από τον ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου. Ευτυχώς δηλαδή που δουλεύουν μόνο οι δυο μονάδες αλλιώς αν δούλευαν περισσότερες δεν θα βλέπαμε ούτε τη μύτη μας τώρα» μας είπε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Περιβάλλοντος Κώστας Πουτακίδης, δείχνοντας το σύννεφο που καταγράψαμε με την φωτογραφική μας μηχανή.

 

Σωκράτης Μουτίδης-www.xronos-kozanis.gr

Μοιραστείτε την είδηση