Τελευταία στην απασχόληση η Δυτική Μακεδονία

1 Min Read

Παρόλο που σχεδόν όλες οι περιφέρειες της χώρας ανέκαμψαν από την πανδημία και έχουν αυξήσει τα ποσοστά τους, η Δυτική Μακεδονία παραμένει στο τέλος της σχετικής λίστας.

Η Δυτική Μακεδονία είναι δέκατη τρίτη ανάμεσα στις 13 περιφέρειες της χώρας σε ποσοστά απασχόλησης, σύμφωνα με τα στοιχεία της EUROSTAT για το 2022 και βρίσκεται 14 σχεδόν μονάδες πίσω από τον μέσο όρο της ΕΕ, και περίπου έξι μονάδες πίσω από τον μέσο όρο της χώρας.

- Advertisement -

Κι ενώ τα ποσοστά απασχόλησης έχουν επιστρέψει περίπου στα ίδια επίπεδα με το 2019, δηλαδή προ πανδημίας, η μετά COVID εποχή βρίσκει την Περιφέρειά μας πιο αδύναμη εργασιακά σε σχέση με τις υπόλοιπες, δείχνοντας πως έχει μείνει πίσω στον τομέα της απασχόλησης.

Οι άλλες Περιφέρειες με χαμηλά ποσοστά είναι η Δυτική Ελλάδα και η Ανατολική Μακεδονία και Θράκη. Πρώτη στη χώρα είναι η Περιφέρεια Αττικής, με ποσοστό απασχόλησης 69,3%, που υπολείπεται 3 μονάδες από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Ακολουθούν η Κρήτη με 69,3%, η Πελοπόννησος με 68,8%, το Βόρειο Αιγαίο με 68,3%, η Στερεά Ελλάδα με 66,6%, η Θεσσαλία με 64,8%, το Νότιο Αιγαίο με 64,4%, τα Ιόνια Νησιά με 64%, η Κεντρική Μακεδονία με 63,6% και η Ήπειρος με 63,5%.

Μοιραστείτε την είδηση