Τελετή αναγόρευσης του Ian Steedman, κορυφαίου οικονομολόγου, σε επίτιμο διδάκτορα του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας

2 Min Read

Τον Ian Steedman αναγόρευσε την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου σε επίτιμο διδάκτορά του το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας σε μια σεμνή και λιτή τελετή στην Καστοριά.
Ο κ. Steedman, σημαντικός θεωρητικός οικονομολόγος, βρέθηκε στην Καστοριά για ερευνητική συνεργασία από τις 2 έως τις 10 Νοεμβρίου 2019.
Για τον κ. Steedman μίλησε ο Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων Νίκος Σαριαννίδης.
Ποιος είναι ο Ian Steedman
«Ο Ian Steedman αναγνωρίζεται διεθνώς ως ένας από τους κορυφαίους θεωρητικούς οικονομολόγους της εποχής του και έχει συμβάλει σημαντικά στην ανάπτυξη της οικονομικής θεωρίας και της οικονομικής σκέψης, όπως τεκμηριώνεται από το έργο του για τους Marx, Sraffa, Marshall, Jevons και Wicksteed. Οι συνεισφορές του στην οικονομική θεωρία περιλαμβάνουν το έργο του για το χρόνο, το διεθνές εμπόριο, τη θεωρία κεφαλαίου και την οικονομική μεγέθυνση και διανομή. Η Θεωρία Διεθνούς Εμπορίου, η ιστορία οικονομικής σκέψης για τον Sraffa, οι οικονομικές μονάδες που ενεργούν κατά Faust (Faustian Agents) και η αποτυχία της αγοράς στην παραγωγή αγαθών που δεν χρησιμοποιούνται (waste production) είναι τομείς της οικονομικής θεωρίας που έχει συνεισφέρει σημαντικά.» [Samuelson, P., Vint, J., Metcalfe, S., Kurz, H., Salvadori, N., (eds), (2009), ‘Intoduction’, in Economic Theοry and Economic Thought: Essays in honour of Ian Steedman, London: Routledge]
Διετέλεσε καθηγητής στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου του Manchester και του Metropolitan Manchester University όπου συνεχίζει να υπηρετεί ως επίτιμος καθηγητής.
Συνεργάζεται ερευνητικά με το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας εδώ και πολλά χρόνια, ενώ τιμά με την παρουσία του ως Keynote Speaker επί σειρά ετών το ετήσιο Διεθνές Συνέδριο στα Εφαρμοσμένα Οικονομικά (www.i-coae.com), που διοργανώνεται από το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών.

Μοιραστείτε την είδηση