…Τελικά, είναι καλύτερα να ταξιδεύεις παρά να φτάνεις- Το ταξίδι του Νίκου Κάβουρα στην περίφημη “Ruta Panamericana”

2 Min Read

Μια πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση γεμάτη εικόνες και εμπειρίες ενός ξεχωριστού ταξιδιού πραγματοποιήθηκε την Κυριακή  από το Vespa Club Κοζάνης και τον Ο.ΔΙ.ΚΟ.

Ο Κοζανίτης μοτοσικλετιστής Νίκος Κάβουρας παρουσίασε ένα πλούσιο φωτογραφικό υλικό από το ταξίδι του από τη Γη του Πυρρός στην Αλάσκα, την περίφημη “Ruta Panamericana.

- Advertisement -

Με έδρα την Κοζάνη, μόνιμο συνεπιβάτη τη Νικολέτα και προορισμό …τους δρόμους του κόσμου, ο Νίκος προσπαθεί, εδώ και είκοσι χρόνια, να αποδείξει πως «…τελικά, είναι καλύτερα να ταξιδεύεις παρά να φτάνεις». Έχοντας αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες χιλιόμετρα στο ενεργητικό του και μοναδικό μέσο φυγής τη μοτοσυκλέτα, συνεχίζει να «χάνεται» στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα και να αναζητά αυθεντικές παραστάσεις, πρωτότυπες διαδρομές και ξεχωριστές οδηγικές εμπειρίες. Αν και έχει, ήδη, καταφέρει να πραγματοποιήσει ένα μεγάλο μέρος από τα παιδικά του όνειρα συνεχίζει, ανελλιπώς, να σχεδιάζει καινούργιες αποστολές που θα κυλήσουν τις ρόδες της μηχανής σε δυσπρόσιτες περιοχές και ιστορικούς τόπους. Οι σκηνές που εναλλάσσονται καταιγιστικά κατά τη διάρκεια του ταξιδιού προσπαθούν, μάταια, να χορτάσουν τη βουλιμία των ματιών, επιτρέπουν στη φαντασία να ταξιδεύει στους θρύλους και τις παραδόσεις των χωρών που επισκέπτεται, γεννούν στο μυαλό προβληματισμούς για το παρόν και το μέλλον του πλανήτη. Ανομολόγητη φιλοδοξία του κι ευσεβής πόθος είναι «…να γίνουν, μια μέρα, όλα αυτά ένα βιβλίο…».

Μοιραστείτε την είδηση