Τέλος lockdown και στην εστίαση με τραπέζια έξω τον Απρίλιο

2 Min Read

Ενα βήμα πριν από τη μερική άρση του lockdown είναι η κυβέρνηση, πάντα σε συνεννόηση με τους λοιμωξιολόγους. Σύμφωνα με απόλυτα ασφαλείς πληροφορίες, στην έκτακτη σύσκεψη των λοιμωξιολόγων την Τετάρτη θα συζητηθεί το άνοιγμα μερικών δραστηριοτήτων και συγκεκριμένα του λιανεμπορίου και των κομμωτηρίων και των κέντρων αισθητικής.

Το ερώτημα, όμως, που απασχολεί είναι πότε θα ανοίξει η εστίαση, καθώς ο κλάδος έχει πληγεί δραματικά. Σύμφωνα με απόλυτα ασφαλείς πληροφορίες του ethnos.gr, η εστίαση αναμένεται να λειτουργήσει τη Δευτέρα, 19 Απριλίου, αλλά μπορεί – ανάλογα και με τα κρούσματα κορονοϊού και την εικόνα στα νοσοκομεία – τα καταστήματα εστίασης να λειτουργήσουν και λίγο νωρίτερα αλλά μόνο σε ανοιχτούς χώρους.

Πώς θα λειτουργήσουν εστιατόρια και καφετέριες

Ειδικότερα η κυβέρνηση σύμφωνα με έγκυρες πηγές του ethnos.gr αποφάσισε να ανάψει το πράσινο φως ώστε να σηκώσουν ρολά τα καταστήματα της εστίασης, δηλαδή εστιατόρια και καφετέριες. Όπως περιγράφουν καλά γνωρίζοντες, το Μέγαρο Μαξίμου αποφάσισε να ανοίξει η εστίαση στα μέσα Απριλίου αλλά μόνο μερικώς σε εξωτερικούς χώρους. Γεγονός που σημαίνει ότι τα τραπέζια θα είναι αραιωμένα στα ανοιχτά καταστήματα που διαθέτουν αυλές ενώ δεν θα λειτουργούν στο εσωτερικό.

Προς ώρας μελετάται τι θα γίνει με όσες επιχειρήσεις δεν διαθέτουν εξωτερικούς χώρους. Είναι μάλιστα πιθανό με βάση τα σενάρια που εξετάζονται στη κυβέρνηση, να επιχορηγηθούν όσοι δεν κατορθώσουν να ανοίξουν σε εξωτερικούς χώρους ή να τους δοθεί η δυνατότητα να αξιοποιήσουν πεζοδρόμια ή άλλους χώρους που σήμερα δεν χρησιμοποιούνται.

Η απόφαση για το άνοιγμα της εστίασης -περιγράφουν οι ίδιες πηγές του ethnos.gr – έρχεται επειδή ασκείται ισχυρή πίεση στην κυβέρνηση από τον κλάδο της εστίασης ενώ και τα μειωμένα κονδύλια που μπορεί να διαθέσει σήμερα το οικονομικό επιτελείο, συνέβαλαν προς αυτήν την κατεύθυνση. Πάντως, μεγάλο πρόβλημα είναι τα catering και τα κτήματα γάμου και βάπτισης, με την κυβέρνηση να πρέπει να πάρει αποφάσεις.

Πηγή ethnos.gr

Μοιραστείτε την είδηση