Τέλος του έτους η επιχειρηματική συμφωνία με την RWE – Τι συζήτησε το κλιμάκιο στελεχών της γερμανικής εταιρείας

2 Min Read

Ολοκληρώνεται σήμερα η τριήμερη επίσκεψη εργασίας των στελεχών της γερμανικής RWE  στην Ελλάδα, η οποία πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια του πρόσφατου μνημονίου κατανόησης που υπεγράφη με τη ΔΕΗ για κοινές επενδύσεις στο χώρο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Κατά την παραμονή τους στην Ελλάδα, τα στελέχη της RWE επισκέφθηκαν επιτόπου την περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας προκειμένου να πραγματοποιήσουν αυτοψία στις περιοχές που ενδιαφέρεται η γερμανική εταιρεία να επενδύσει, αποκτώντας ακόμη και έργα υπό ανάπτυξη από τρίτους, ενώ χθες είχαν συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου ανάπτυξης και επενδύσεων (υπουργός Α. Γεωργιάδης, αν. υπουργός Ν. Παπαθανάσης, υφυπουρός Γ. Τσακίρης) παρουσία και της γενικής γραμματέως του υπουργείου ενέργειας Αλ. Σδούκου. Στη συνάντηση τέθηκαν επί τάπητος θέματα που σχετίζονται με τους χρόνους αδειοδότησης ενώ έγινε ενημέρωση και για τα χρηματοδοτικά κίνητρα του Σχεδίου Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης.

Στις επαφές που έγιναν με τη ΔΕΗ Ανανεώσιμες, σύμφωνα με πληροφορίες, στόχος ήταν να τεθούν οι βάσεις ώστε το μνημόνιο κατανόησης να εξελιχθεί μέχρι το τέλος του έτους σε συγκεκριμένη επιχειρηματική συμφωνία και να μπει σε τροχιά υλοποίησης.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες με το κλιμάκιο των στελεχών της γερμανικής εταιρείας τέθηκαν επί τάπητος τα πεδία και τα έργα που μπορούν να προχωρήσουν στο πλαίσιο της “ισοβαρούς” συνεργασίας, εξετάστηκαν οι δυνατότητες για χρηματοδότηση των έργων και μπήκε το πλαίσιο για να καταρτιστούν ομάδες εργασίας ώστε το MoU να εξελιχθεί σε επιχειρηματική συμφωνία.

Υπενθυμίζεται ότι βάσει του μνημονίου κατανόησης η ΔΕΗ Ανανεώσιμες προβλέπεται να εισφέρει φωτοβολταϊκά πάρκα ισχύος έως 1GW ενώ και από την πλευρά της η RWE θα εισφέρει και εκείνη πρότζεκτ έως 1GW. Ωστόσο στην πράξη η επιχειρηματική συμφωνία μπορεί να ξεκινήσει με κοινά έργα μικρότερης και πιο “ρεαλιστικής” ισχύος και στην πορεία να εμπλουτιστεί και με νέα project.

Μοιραστείτε την είδηση