Θ. Παφίλης: «Η Δυτική Μακεδονία έχει μετατραπεί από ενεργειακό πεδίο σε ανεργιακό πεδίο»

3 Min Read

Κεντρική προεκλογική ομιλία του ΚΚΕ

Στην Κοζάνη βρέθηκε ο Θανάσης Παφίλης, μέλος της Κ.Ε. και υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας με το ΚΚΕ, για την προεκλογική ομιλία του κόμματος, την Τρίτη το απόγευμα όπου και ανέφερε πως ο λαός της Δυτικής Μακεδονίας, έχει τραβήξει πάρα πολλά, αναφερόμενος στην απολιγνιτοποίηση και τα υψηλά ποσοστά ανεργίας, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «η Δυτική Μακεδονία, έχει τραβήξει τα ελέη και έχει μετατραπεί από ενεργειακό πεδίο, σε ανεργιακό πεδίο» και κάλεσε τον λαό της Κοζάνης, να στηρίξει το ΚΚΕ και σε αυτές τις εκλογές.

- Advertisement -

Στη συνέχεια ανέφερε πως όσοι αμφιταλαντεύονται για το αν θα ψηφίσουν ΚΚΕ, σημαίνει πως το εκτιμούν και τους κάλεσε να στηρίξουν το κόμμα, καθώς η μοναδική ψήφος που είναι λαϊκή και το μοναδικό κόμμα που θα ασκεί 100% αντιπολίτευση, είναι το ΚΚΕ. «Πιο δυνατό ΚΚΕ, σημαίνει πιο δυνατός ο λαός» τόνισε.

Συνέχισε λέγοντας χαρακτηριστικά πως «το δίλημμα αυτών των εκλογών είναι ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και άλλοι που εμφανίστηκαν τώρα, ή ΚΚΕ. Γιατί όλοι οι υπόλοιποι έχουν συμφωνήσει, σε μια άγρια και αντιλαϊκή πολιτική που θα έρθει την επόμενη μέρα. Είτε λέγεται ταμείο ανάκαμψης, είτε λέγεται σύμφωνο σταθερότητας κλπ.».

«Ο λαός της Κοζάνης, οι εργαζόμενοι, οι αγρότες, τα λαϊκά στρώματα, πρέπει να σκεφτούν αν θέλουν άλλον έναν βουλευτή ή περισσότερους στην Κοζάνη που να ψηφίζει αυτά τα μέτρα ή θέλουν μια βουλευτίνα, που θα είναι στο πλάι του λαού, σε όλες τις κινητοποιήσεις, μαζί με ένα ισχυρό ΚΚΕ, για να τους σταματήσουμε» τόνισε ο κ. Παφίλης, αναφερόμενος στην υποψήφια βουλευτή της Π.Ε. Κοζάνης, Τίνα Κουζιάκη. 

Η Τίνα Κουζιάκη, υποψήφια Βουλευτής της Π.Ε. Κοζάνης, με το ΚΚΕ τόνισε πως ο λαός της Κοζάνης πρέπει να κάνει δική του υπόθεση τη μάχη για την ενίσχυση του ΚΚΕ, για τη διατήρηση και των 26 βουλευτών σε όλη την Ελλάδα, καθώς τους χρειάζεται για στήριγμα στις δίκαιες διεκδικήσεις του.

«Χαμένη είναι η ψήφος στα κόμματα που δοκιμάστηκαν και ως κυβέρνηση και ως αντιπολίτευση και μας έκαναν το βίο αβίωτο. Χαμένη είναι η ψήφος στα κόμματα που εμφανίζονται ως επίδοξοι σωτήρες ή ως επίδοξη συμπολιτευόμενη αντιπολίτευση. Χαμένη είναι η ψήφος στα κόμματα που στο όνομα της προόδου εφάρμοσαν σκληρή αντιλαϊκή πολιτική και οδήγησαν χιλιάδες ανθρώπους να πιστεύουν ότι δεν υπάρχει εναλλακτική. Όπως χαμένη είναι και η ψήφος στα κόμματα μιας χρήσης, που σήμερα στήνουν αναχώματα, εκμεταλλεύομενα την πίστη και τα προβλήματα του λαού, για να τον οδηγήσουν τελικά από το κακό στο χειρότερο την επόμενη μέρα» τόνισε η ίδια. 

Ενώ στη συνέχεια κάλεσε τον λαό να στηρίξει το ΚΚΕ στις εκλογές της 25ης Ιούνη για να γίνει πιο δυνατή η πάλη του.

Θένια Βασιλειάδου

Μοιραστείτε την είδηση