Θ. Θεοδουλίδης: Το Πανεπιστήμιο να γίνει καταλύτης για την ανάπτυξη της Περιφέρειας-Τελετή παράδοσης-παραλαβής

3 Min Read

Παράδοση-παραλαβή έγινε αυτές τις μέρες, εκτός απο τους φορείς της αυτοδιοίκησης και στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας.
Η νέα διοίκηση που εξελέγη πριν μερικές μέρες ανέλαβε και επίσημα τα καθήκοντά της και παρουσίασε τους βασικούς της στόχους.
«Καλούμαστε να διαχειριστούμε επείγοντα ζητήματα καθημερινότητας, όπως οι προκηρύξεις εκτάκτων καθηγητών, η χωροθέτηση της διοίκησης, η ενοποίηση των υπηρεσιών, αλλά και το εκτεταμένο κτιριολογικό μας πρόγραμμα» δήλωσε ο νέος Πρύτανης Θεόδωρος Θεοδουλίδης.
Σε ότι αφορά στους βασικούς άξονες της στρατηγικής του ιδρύματος ανέφερε πως «είμαστε προσηλωμένοι στους στόχους μας και στο εξής στρατηγική μας είναι η ανάπτυξη, η ενίσχυση των νέων τμημάτων, η ευθυγράμμιση στις στρατηγικές μας επιλογές με την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και σύνδεσή μας με την τοπική παραγωγή».
Για την σχέση με την τοπική κοινωνία ο κ. Θεοδουλίδης είπε ότι «δεν θέλουμε να είμαστε υπηρέτης της περιφέρειας, αλλά καταλύτης του αναπτυξιακού της γίγνεσθαι», ενώ συμπλήρωσε πως στόχος είναι η διεθνοποίηση του Πανεπιστημίου.
Ο νέος Πρύτανης, παραλαμβάνοντας και απευθυνόμενος στον απερχόμενο Πρύτανη Αντώνη Τουρλιδάκη, είπε «με εσάς απο τα έξι τμήματα το Πανεπιστήμιο πήγε στα 22».

Απολογισμός θητείας απο τον Αντώνη Τουρλιδάκη
Σ’ ένα μίνι απολογισμό της θητείας του ο κ. Τουρλιδάκης ανέφερε πως «με την ολοκλήρωση της θητείας μου εκφράζω την ευγνωμοσύνη μου στην πανεπιστημιακή κοινότητα που με στήριξε σε αυτή την τόσο δύσκολη περίοδο. Το Πανεπιστήμιο κατάφερε να σταθεί και να βελτιωθεί σε όλους τους τομείς της δραστηριοποίησής του, παρά τα δύσκολα οικονομικά και την κρίση στο κοινωνικό μέτωπο».
Ο πρώην Πρύτανης αναφέρθηκε σε μια σειρά σημαντικών δράσεων που αναπτύχθηκαν την περασμένη τετραετία, με βασικότερες την διατήρηση του αυτοδιοίκητου, αλλά και την εξέλιξη του μεγάλου έργου της πανεπιστημιούπολης.
«Το Πανεπιστήμιο είναι ο δεύτερος φορέας απασχόλησης μετά τη ΔΕΗ» τόνισε ο κ. Τουρλιδάκης, δίνοντας το μέγεθος του ιδρύματος, ενώ έκλεισε ευχόμενος καλή θητεία στη νέα διοίκηση.
Τα χαρτοφυλάκια των νέων Αντιπρυτάνεων
Ο νέος Πρύτανης παρουσίασε τους νέους Αντιπρυτάνεις και τα χαρτοφυλάκιά τους. Συγκεκριμένα:
Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας Νίκος Σαριαννίδης


Αντιπρύτανης Έρευνας και Δια βίου Εκπαίδευσης Στέργιος Μαρόπουλος


Αντιπρύτανης Οικονομικών, Προγραμματισμού και Ανάπτυξης Γιώργος Ιορδανίδης


Αντιπρύτανης Διοικητικών Υποθέσεων Άννα Σπύρτου

Μοιραστείτε την είδηση