Θα μπορούσε να τα κάνει χωρίς πλάτες;

3 Min Read

Ακούστε κ. Πρόεδρε. Καλή και άγια η απόφαση να ζητήσετε από την Δικαιοσύνη να επιληφθεί του σκανδάλου Φουρθιώτη. Αλλά δεν είναι αρκετή. Η δικαιοσύνη θα κάνει την δική της έρευνα ως προς τα ποινικό αδικήματα του γυαλιστερού τηλεπαρουσιαστή και τηλεπωλητή. Από την λεηλασία του δημοσίου  χρήματος, που δεν είναι μόνον τα διακόσια χιλιάρικα στα οποία αναφέρθηκε χθες, μιλώντας στο «OPEN» ο τότε υπουργός Εργασίας και νυν κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος σας Γιάννης Βούρτσες, ως τους τραμπουκισμούς και τους εκβιασμούς. Με φυσική συνέπεια η υπόθεση να τραβήξει, χρονικώς σε μάκρος.

Εσείς έχετε υποχρέωση να σκεφτείτε, όπως κάθε απλός πολίτης με κοινό νου, το αυτονόητο: Ήταν ποτέ δυνατόν να επιδεικνύει τέτοια συμπεριφορά ο εν λόγω γυαλιστερός «κύριος», αν δεν αισθανόταν ότι έχει «πλάτες»;  Αν αυτές οι «πλάτες» δεν του εξασφάλιζαν ζεστή χρηματοδότηση, που κάθε άλλο παρά εδικαιούτο, από τα κονδύλια του πρώην κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα; Αν αυτές οι «πλάτες» δεν είχαν την ευθύνη της εισήγησης, ώστε να του διαθέσει η ΕΛΑΣ προσωπική φρουρά και κρατικά οχήματα για τις μετακινήσεις του;

- Advertisement -

Η διερεύνηση αυτής της πτυχής του όλου σκανδάλου με πρωταγωνιστή τον Φουρθιώτη, δεν είναι ευθύνη της δικαιοσύνης. Δεν είναι αρμοδιότητα κανενός ανακριτή, κανενός δικαστή. Είναι αποκλειστική δική σας υποχρέωση. Υποχρέωση που έχετε όχι μόνον έναντι των πολιτών, όχι μόνον έναντι της κοινής γνώμης, αλλά και έναντι της ίδιας της κυβέρνησης και του κόμματος σας. Και την οποία ήδη σας υποδεικνύουν στελέχη σας όπως ο αντιπρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης.

Αν κάτι παράνομο και σκανδαλώδες συμβαίνει στον χώρο της αστυνομίας επιλαμβάνονται οι «εσωτερικές υποθέσεις». Όταν, αντιστοίχως, κάτι παράνομο και σκανδαλώδες ακουμπά κάποια πρόσωπα που μετέχουν είτε στην κυβέρνηση είτε στην ηγεσία του κόμματος που κυβερνά, τότε έχετε την ευθύνη να λειτουργήσετε όπως οι «εσωτερικές υποθέσεις». Να αναζήτησε, στην συγκεκριμένη περίπτωση, ποιος παρείχε πολιτική υποστήριξη στον Φουρθιώτη, ποιος του άνοιγε τις «μεγάλες πόρτες», με τις πλάτες τίνος είχε αποκτήσει όλον αυτόν τον «αέρα».

Η δικαστική κάθαρση της υπόθεσης θα πάρει το δρόμο της. Και οψόμεθα για το πότε θα ολοκληρωθεί. Την πολιτική κάθαρση όμως έχετε υποχρέωση να την επιβάλετε «εδω και τώρα». Να βρείτε αυτούς που τον στήριζαν, που του άνοιγαν πόρτες, και να τους πετάξετε όπως την τρίχα από το ζυμάρι.

 

g[email protected]

Μοιραστείτε την είδηση