Θαλάσσια ταξί ζητούν οι Σερβιώτες

2 Min Read

Οι επιμέρους διεκδικήσεις, μέσα από κινητοποιήσεις, του Δήμου Σερβίων για το διάστημα που θα είναι κλειστή η Υψηλή Γέφυρα των Σερβίων τέθηκαν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ενώ ακούστηκαν προτάσεις μέχρι και για θαλάσσια ταξί.

«Δύο θαλάσσια ταξί» θα λύσουν το πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών είπε ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Ζάκης.

Ο Δήμαρχος Σερβίων Χρήστος Ελευθερίου ζήτησε να υπάρξει μια δέσμη μέτρων που θα στηρίξουν το Δήμο «που βάλλεται πανταχόθεν» και στάθηκε ιδιαίτερα στην ένταξη των μαθητών της Γ’ Λυκείου σε ειδικό καθεστώς, ώστε να μην υπάρχουν αδικίες, όπως χαρακτηριστικά είπε.

Ζήτησε, επίσης, την άμεση ένταξη των προτάσεων που υπάρχουν στο πλαίσιο προγραμμάτων, όπως το «Αντώνης Τρίτσης» από το Υπουργείο Εσωτερικών προς χρηματοδότηση, αλλά και τη δωρεάν μεταφορά των εργαζομένων.

Σε σχέση με τη δημιουργία τομέα ΕΚΑΒ επανέλαβε το πάγιο αίτημα, ενώ για τη μεταφορά των μαθητών ζήτησε να υπάρξει μέριμνα για την απευθείας μεταφορά τους και όχι μέσω Κοζάνης.

Στη συνεδρίαση το λόγο πήρε και ο Λουκάς Ζαρογιάννης, ο οποίος ανέφερε ότι για λόγους ασφαλείας σταμάτησαν οι μεταφορές λιγνίτη και η διακίνηση των 55 περίπου βαρέων οχημάτων δημόσιας χρήσης από το ορυχείο της ΜΕΤΕ στον ΑΗΣ Μελίτης, μετά το κλείσιμο της γέφυρας.

Σωκράτης Μουτίδης- www.xronos-kozanis.gr

Μοιραστείτε την είδηση