«Θέλουμε η Κοζάνη να έχει τα Χριστούγεννα τη λάμψη που αρμόζει στο μητροπολιτικό Δήμο της Δυτικής Μακεδονίας» τόνισε ο Δήμαρχος Κοζάνης Λευτέρης Ιωαννίδης παρουσιάζοντας το πρόγραμμα εκδηλώσεων

3 Min Read

Το πρόγραμμα των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του Δήμου Κοζάνης παρουσίασαν την Πέμπτη το πρωί  ο Δήμαρχος Κοζάνης Λευτέρης Ιωαννίδης, ο Πρόεδρος του ΟΑΠΝ Γιάννης Ιωαννίδης και η Αντιδήμαρχος Τοπικής Ανάπτυξης Χρύσα Αθανασιάδου ενώ παρών ήταν και ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθανάσιος Δραγατσίκας ο οποίος μίλησε για τη «Λευκή Νύχτα» της 4ης Δεκεμβρίου αλλά και για την εξαιρετική συνεργασία με το Δήμο Κοζάνης.

Ένα πρόγραμμα  εορταστικών εκδηλώσεων ανανεωμένο και εμπλουτισμένο με πολλές νέες εκδηλώσεις, που απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες: Συναυλίες, παραστάσεις, εκδηλώσεις για παιδιά και λαϊκά δρώμενα.

Η μεγάλη γιορτή ξεκινά με  την εντυπωσιακή εκδήλωση φωταγώγησης του χριστουγεννιάτικου δέντρου στις 4 Δεκεμβρίου  με τη Μαρίνα Σάττι και τις Fones και την οποία παρουσιάζει ο Stand up comedian Γιώργος Χατζηπαύλου.

Εκείνη τη βραδιά αναμένεται να αποκαλυφθεί και η μεγάλη έκπληξη των φετινών εκδηλώσεων, η προβολή εικόνων πάνω στις  προσόψεις  κεντρικών κτιρίων της πλατείας. Η τεχνική αυτή λέγεται 3d video mapping και είναι μία μέθοδος με την οποία ένα τριών διαστάσεων video μεταφέρεται και προβάλλεται σε ένα επίπεδο δύο διαστάσεων. Το αποτέλεσμα αναμένεται να είναι εντυπωσιακό και να κάνει ολόκληρα κτήρια να αλλάζουν σχήματα και χρώματα!

Σύμφωνα με τον κ. Ιωαννίδη στο επίκεντρο των εκδηλώσεων θα βρεθούν τα παιδιά με πολλές και ενδιαφέρουσες δράσεις ενώ στόχος είναι να αναδειχθεί το κέντρο της πόλης ως τόπος εκδηλώσεων για να στηριχθεί ο εμπορικός ιστός της πόλης.

Ιδιαίτερη βάση θα δοθεί και στις τοπικές κοινότητες με δράσεις και εκδηλώσεις όπως το άναμμα Χριστουγεννιάτικου δέντρου σε Κρόκο και Αιανή.

Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τους χορηγούς των εκδηλώσεων για τους οποίος τόνισε πως χωρίς της βοήθεια τους θα ήταν δύσκολο να υλοποιηθούν όλες αυτές οι δράσεις. «

«Ο Δήμος Κοζάνης από τον προϋπολογισμό του, και συνεπώς από τα λεφτά των δημοτών, θα ξοδέψει για τα φετινά Χριστούγεννα 10.000 ευρώ για τις δράσεις (5.000 Δήμος και 5.000 ΟΑΠΝ).

Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τους χορηγούς μας ΕΛΠΕ, EGNATIA AVIATΙΟN, Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ, COSMOTE, ΕΔΑΔΥΜ, ΔΙΑΔΥΜΑ, DADA, ΔΕΗ, TEO STORES ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ και ΤΕΧΝΟΜΠΕΤΟΝ. Τους ευχαριστούμε που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας και έδειξαν εμπιστοσύνη στον εορταστικό μας σχεδιασμό» .

Ο κ. Ιωαννίδης κατέληξε λέγοντας πως θέλουμε η Κοζάνη να έχει τη λάμψη που της αρμόζει και κάλεσε  όλους τους πολίτες να αγκαλιάσουν τις εκδηλώσεις των Χριστουγέννων. «Θέλουμε την παρουσία και τη συμμετοχή όλων. Ελάτε να περάσουμε μαζί όμορφα Χριστούγεννα»!


Ο Πρόεδρος του ΟΑΠΝ Γιάννης Ιωαννίδης αναφέρθηκε αναλυτικά στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων ενώ η κα Αθανασιάδου έκανε λόγο για σπιτάκια που θα τοποθετηθούν στην πλατεία και  πολλές εκπλήξεις..

Να σημειώσουμε πως στην πλατεία θα υπάρχει και ένα καρουζέλ.

Μοιραστείτε την είδηση