Θεοδουλίδης: Ικανοποίηση για τον αριθμό εισακτέων στις σχολές του Πανεπιστημίου

3 Min Read

Την ικανοποίησή του από τον φετινό αριθμό εισακτέων στα τμήματα του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, εξέφρασε μιλώντας στον «Χ» ο Πρύτανης του ιδρύματος Θόδωρος Θεοδουλίδης. Όπως είπε, η γενική εικόνα δείχνει πως τους εισακτέους φέτος φαίνεται πως τους προσέλκυσε το ίδρυμα, κάτι που αποδίδεται στην επικοινωνιακή καμπάνια που «έτρεξε» το προηγούμενο διάστημα.

«Η εικόνα των εισακτέων στα τμήματα του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας είναι σαφώς πιο βελτιωμένη από την περυσινή. Παρατηρούμε πως αυτό συμβαίνει σε όλη την χώρα βέβαια κάτι που έγινε μετά από τις πιέσεις μας και το ζητήσαμε όλοι οι Πρυτάνεις. Η αύξηση των εισακτέων έρχεται σε μια πολύ καλή συγκυρία για το Πανεπιστήμιό μας» είπε ο κ. Θεοδουλίδης.

O αριθμός των εισακτέων φέτος  είναι 2698  κατά 16,2% αυξημένος από τον περυσινό (2311) αλλά και αρκετά μικρότερος από τους 4703 του 2020. Το τμήμα Πληροφορικής στην Καστοριά κατέγραψε τον μεγαλύτερο αριθμό νέων φοιτητών  (201 από ΓΕΛ) ενώ το τμήμα Ορυκτών Πόρων στην Κοζάνη τους λιγότερους (7 από το ΓΕΛ). Ωστόσο ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει ο αριθμός των εισακτέων στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών, στο οποίο εισάγονται μόλις 34 άτομα από τα ΓΕΛ και 13 από ΕΠΑΛ, Εσπερινά λύκεια και με το 10%.

Σύμφωνα με τον κ. Θεοδουλίδη, αυτό συνέβη λόγω των κριτηρίων που έθεσαν οι υποψήφιοι βάσει της πόλης και επειδή τμήματα με το ίδιο αντικείμενο υπάρχουν αρκετά με αποτέλεσμα να «μοιραστεί η πίτα». Επίσης έπαιξε ρόλο και η πολύ υψηλή βάση εισαγωγής που το τμήμα καθόρισε στο 120% του μέσου όρου.

Ξεκίνησε η μετακόμιση στην ΖΕΠ

Ο δεύτερος όροφος της παλιάς Πρυτανείας στο πάρκο του Αγίου Δημητρίου στην Κοζάνη, αδειάζει σιγά σιγά λόγω της μετακόμισης των υπηρεσιών του Ιδρύματος στο νέο κτίριο στην ΖΕΠ. Με το που η ΔΕΗ ξεκίνησε την παροχή ηλεκτρικής ενέργειας με τα κτίρια, ξεκίνησε η μετακόμιση αρχικά της Τεχνικής Υπηρεσίας και στη συνέχεια θα μετακομίσουν και οι υπόλοιπες διοικητικές υπηρεσίες. Στόχος είναι η Πρυτανεία με τις διοικητικές υπηρεσίες και την Πολυτεχνική Σχολή να λειτουργούν στην ΖΕΠ από τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά.

Σωκράτης Μουτίδης xronos-kozanis.gr

Μοιραστείτε την είδηση