Θετικά τα αποτελέσματα της επαναλειτουργίας της Δημοτικής Αστυνομίας Κοζάνης- Καμία ανοχή στην εφαρμογή των κανονισμών δηλώνει η Δημοτική Αρχή

3 Min Read

Ένας χρόνος συμπληρώνεται σε λίγες μέρες από την επαναλειτουργία της Δημοτικής Αστυνομίας Κοζάνης, με τα αποτελέσματα, σύμφωνα με τη δημοτική αρχή να είναι άκρως ενθαρρυντικά. Για το θέμα παραχώρησαν συνέντευξη τύπου ο Δήμαρχος Κοζάνης Λευτέρης Ιωαννίδης και ο Αντιδήμαρχος Γιάννης Ιωαννίδης, παρουσία του Προϊσταμένου της Δημοτικής Αστυνομίας Βασίλη Μπαλατσού.

Όπως είναι γνωστό, η Δημοτική Αστυνομία επανασυστάθηκε τον Ιούλιο του 2015 με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης και λειτουργεί με 21 άτομα προσωπικό, περίπου το μισό από όταν είχε καταργηθεί το 2012.

- Advertisement -

Στα αποτελέσματα περιλαμβάνονται περίπου 10χιλ.  βεβαιώσεις παραβάσεων για ελεγχόμενη στάθμευση ,  σε πεζόδρομους 811, σε πεζοδρόμια 178, σε θέσεις παρκινγκ ΑμΕΑ 19, έχουν ελεγχθεί 34 περίπτερα ενώ πραγματοποιήθηκαν και 104 έλεγχοι σε καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος. Αξίζει να τονίσουμε πως το ποσοστό ανάκλησης προστίμου μετά από βεβαίωση δεν ξεπερνά το 3,5%. Να σημειώσουμε επίσης πως τα έσοδα από την ελεγχόμενη στάθμευση για την συγκεκριμένη περίοδο ήταν περίπου στα 200χιλ. ευρώ.

Παράλληλα έγινε σημαντικό έργο στο κομμάτι των μαθημάτων κυκλοφοριακής αγωγής, επαναλειτούργησε το πάρκο ενώ αυθημερόν η Δημοτική Αστυνομία μπορεί να μεταβεί για να βεβαιώσει το γνήσιο της υπογραφής σε ανθρώπους που δεν μπορούν να μετακινηθούν. Επίσης έχει την ευθύνη της ομαλής διεξαγωγής των πανηγυριών και άλλων μαζικών εκδηλώσεων.

«Από την ημέρα της επανασύστασής της η Δημοτική Αστυνομία Κοζάνης και κάτω από δύσκολες συνθήκες κατάφερε να προσφέρει έργο, να δείξει αποτέλεσμα, να βελτιωθεί η κατάσταση στην πόλη κυρίως αλλά και στα Τοπικά Διαμερίσματα. Οι οδηγίες που έχουν δοθεί είναι η απαρέγκλιτη εφαρμογή της νομοθεσίας ώστε να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής όλων μας. Η δουλειά που γίνεται παράγει αποτέλεσμα και αυτό είναι πλέον οφθαλμοφανές, όπως για παράδειγμα στην οδό Φιλίππου, σε πεζόδρομους και πλατείες » ανέφερε ο Δήμαρχος Κοζάνης Λευτέρης Ιωαννίδης. Παράλληλα ζήτησε από τους πολίτες να συνεργάζονται με τη Δημοτική Αστυνομία καθώς η λειτουργία της είναι προς όφελος όλων.

Ο Αντιδήμαρχος Γιάννης Ιωαννίδης με τη σειρά του τόνισε πως «τα στοιχεία μέχρι σήμερα δείχνουν πως η Δημοτική Αστυνομία παράγει το έργο εκείνο για το οποίο συστάθηκε και βλέπουμε αλλαγές προς όφελος όλων μας. Η Δημοτική Αστυνομία δεν είναι για να κόβει κλήσεις, όπως κάποιοι πιστεύουν  αλλά για να διευκολύνει τη ζωή μας».

Ο κ. Ιωαννίδης τέλος έστειλε μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση ότι θα εφαρμοστεί στο ακέραιο ο νέος κανονισμός Κοινοχρήστων Χώρων .

Μοιραστείτε την είδηση