Θετικά τα σημάδια από την έναρξη των εκπτώσεων στην Κοζάνη- Οι έμποροι προσδοκούν στην στήριξη της τοπικής κοινωνίας

5 Min Read

Ξεκίνησαν την περασμένη Δευτέρα και θα διαρκέσουν  έως το τέλος Αυγούστου οι θερινές εκπτώσεις, με τα πρώτα σημάδια από την αγορά της Κοζάνης να είναι ενθαρυντικά. Οι έμποροι φέτος δεν προσδοκούν σε κέρδη αλλά στο να “μαζέψουν” τις απώλειες από την περίοδο του lockdown και παράλληλα να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες των καταναλωτών.

Σάκης Δραγατσίκας: Επάρκεια προιόντων σε συνδυασμό με καλές τιμές

- Advertisement -

Όπως αναφέρει ο Σακής Δραγατσίκας,  Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κοζάνης “η  πρώτη εικόνα από τις εκπτώσεις είναι θετική. Ξεκινήσαμε καλά τη Δευτέρα και την Τρίτη πήγαμε πολύ καλά. Όλα τα μαγαζιά δούλεψαν γιατί όταν κυκλοφορεί κόσμος όλη η αγορά δουλεύει. Είμαστε αισιόδοξοι και για τη συνέχεια, έχοντας ως βασική προυπόθεση να λαμβάνουμε όλοι τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας ώστε να είμαστε όλοι ασφαλείς”.

Η τοπική αγορά της Κοζάνης είναι καθ’ολα έτοιμη για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των καταναλωτών, έχοντας πλήρη επάρκεια προιόντων και καλές τιμές.

“Όλο το προηγούμενο διάστημα τα κασταστήματα της πόλης , κάναμε όλη την απαραίτητη προετοιμασία, υπάρχει πληθώρα προιόντων ώστε να καλύψουν τις ανάγκες των καταναλωτών” αναφέρει ο κ. Δραγατσίκας χαρακτηριστικά.

Παρά την αισιοδοξία πάντως υπάρχει έκδηλη η ανησυχία για το πως θα αντιμετωπιστούν τα αποτελέσματα των δύο “νεκρών” μηνών.

” Τον Ιούνιο είχαμε θετικό πρόσημο σε σχέση με πέρσι αλλά δεν είναι ικανό να αντιστρέψει τις συνέπειες από το αναγκαστικό  κλείσιμο των καταστημάτων, λόγω του κορωνοιού. Αυτό που θέλουμε είναι να μην πέσουμε Ιούλιο και Αύγουστο σε ποσοστά πιο χαμηλά από τους αντίστοιχους μήνες πέρυσι και από εκεί και πέρα βλέπουμε. Ζούμε μια πραγματικά πρωτόγνωρη κατάσταση, μέρα με τη μέρα, βδομάδα με τη βδομάδα, μήνα με το μήνα ζούμε κάτι διαφορετικό και έτσι αναμένεται να είναι όλη η χρονια”.

Το μήνυμα που στέλνει ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου είναι  πως “αν αφήσει κάτι θετικό αυτή η κατάσταση ας είναι η υποστήριξη της τοπικής κοινωνίας στα καταστήματα της πόλης, με τα χρήματα να μένουν στην Κοζάνη για να κρατήσουμε τα παιδιά μας εδώ”.

Θάνος Σβώλης: Να στηρίξει ο κόσμος την τοπική αγορά το έχουμε πραγματικά ανάγκη

Ο Θάνος Σβώλης, ιδιοκτήτης επιχείρησης υποδυσης  και Γραμματέας του Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου από την πλευρά του βλέπει την περίοδο των εκπτώσεων ως μια ευκαιρία να περιοροστούν οι απώλεις του lockdown.

“Η φετινή χρόνια είναι δύσκολη. Τα μαγαζιά μας ήταν 2 μήνες κλειστά λόγω κορωνοιού, οπότε οι έμποροι και οι καταστηματάρχες έχουν βρεθεί σε δύσκολη θέση. Χάθηκαν πολλά λεφτά, τα έξοδα παρέμειναν οπότε στις φετινές εκπτώσεις δεν μιλάμε για κέρδος αλλά για περιορισμό των απωλειών. Έχουν συσσωρευτεί πολλά έξοδα από τις αναστολές και κάποια από εδώ και πέρα θα βγουν στην επιφάνεια. Οπότε ο τζίρος κάθε μέρα που θα κερδίζεται θα βοηθήσει στην πορεία των καταστημάτων” υποστηρίζει.

Ο κ. Σβώλης επιβεβαιώνει τη θετική έναρξη των  εκπτώσεως, με το μυαλό πάντα όμως στο προηγούμενο διάστημα. “Οι καταναλωτές έχουν βγει στην αγορά, κάνουν έρευνα αγοράς, ακόμη δεν έχουμε πλήρη εικόνα αλλά υπάρχουν κάποια θετικά σημάδια. Αυτό που είναι φανερό όμως είναι πως η ψυχολογία του κόσμου επηρεάζεται από τις εξελίξεις με τον  κορωνοιό ειδικά όταν έχουμε άσχημες ειδήσεις. Θέλουμε να πιστεύουμε πως θα ομαλοποιηθεί η κατάσταση, θα συνηθίσουμε να ζούμε με αυτό γιατί η κατάσταση αυτή ήρθε για να μείνει. Η χρονιά όμως γενικά  είναι χαμένη για μας , όλοι οι καταστηματάρχες έχουν μεγάλες ζημιές και προσδοκούμε το δίμηνο αυτό να κάνουμε τα καλύτερα αποτελέσματα, να ανταποκριθεί ο κόσμος”.

Ο κ. Σβώλης κατέληξε καλώντας τον κόσμο να  στηρίξει τα μαγαζιά “γιατί το έχουμε πραγματικά ανάγκη”.

Προαιρετικά ανοιχτά τα καταστήματα την Κυριακή

Υπενθυμίζουμε πως τα καταστήματα θα παραμείνουν προαιρετικά ανοιχτά την ερχόμενη Κυριακή 19 Ιουλίου  από τις 11 μέχρι τις 4 το απόγευμα. Και μπορεί πέρυσι είχαν ανοίξει λίγα καταστήματα  αλλά φέτος λόγω της  διαφορετικής πραγματικότητας, αναμένεται να ανοίξουν πολύ περισσότερα”.

Αργυρώ Ξανθοπούλου

Μοιραστείτε την είδηση