Θετικές οι εξελίξεις για την υγεία στη Δυτική Μακεδονία – Δικαίωση για τον Περιφερειάρχη Θ. Καρυπίδη, το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Λευκώνα

2 Min Read

Συνάντηση στο Υπουργείο Υγείας με τον Αναπληρωτή Υγείας Παύλο Πολάκη πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 30 Αυγούστου, με τη συμμετοχή του Αντιπεριφερειάρχη Υγείας Σταύρου Γιαννακίδη, του Βουλευτή Κοζάνης Μίμη Δημητριάδη, του Βουλευτή Φλώρινας Κώστα Σέλτσα, του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Φλώρινας Στέφανου Μπίρου και του Αντιπεριφερειάρχη Κώστα Γέρου.
Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης τέθηκαν τα θέματα της αναβάθμισης και της περαιτέρω στελέχωσης του Γ.Ν. Φλώρινας καθώς επίσης και της στελέχωσης της Ογκολογικής Κλινικής του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας.
Τα ευχάριστα νέα όμως για τη Φλώρινα προήλθαν από την υπογραφή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης που αφορούν τον χαρακτηρισμό του Περιφερειακού Ιατρείου (Π.Ι.) Λευκώνα ως Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου (Π.Π.Ι.) Λευκώνα, το οποίο θα αποτελέσει αποκεντρωμένη μονάδα του Κέντρου Υγείας (Κ.Υ.) Αμυνταίου Ν. Φλώρινας, αρμοδιότητας της 3ης ΥΠΕ Μακεδονίας καθώς επίσης και τη σύσταση των θέσεων προσωπικού του. Την αναβάθμιση της συγκεκριμένης κτηριακής υποδομής θα χρηματοδοτήσει η Περιφέρεια με το ποσό των 200.000 €.
Η θετική αυτή εξέλιξη, με το χαρακτηρισμό του ως Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Λευκώνα, αποτελεί μία δικαίωση της Περιφερειακής Αρχής και μία προσωπική δέσμευση του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρου Καρυπίδη σε ένα δίκαιο και πάγιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής, που πλέον έγινε πράξη.
Τέλος, ο Αναπληρωτής Υπουργός υποσχέθηκε να επισκεφθεί την περιοχή, με την τοποθέτηση του νέου Διοικητή στο Γ.Ν. Φλώρινας.

Μοιραστείτε την είδηση