Θετική εξέλιξη για τη μεγάλη επένδυση της SUNLIGHT στην Κοζάνη

1 Min Read

Προχωράει με κανονικούς ρυθμούς

Για το τι μέλλει γενέσθαι με τη μεγάλη επένδυση της Sunlight, που ακούμε αλλά δε βλέπουμε, ερωτήθηκε από τον Περιφερειακό Σύμβουλο του  συνδυασμού «Ελπίδα», κ. Γιώργο Χριστοφορίδη ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργος Αμανατίδης.

- Advertisement -

Πρόκειται για την επένδυση ύψους 1,5 δις της Sunlight για mega-factory παραγωγής στοιχείων λιθίου, που μπορεί να δώσει μέχρι και 2.000 θέσεις εργασίας σύμφωνα με όσα έχουν γραφτεί μέχρι σήμερα.

Ο κ. Αμανατίδης μετρώντας τα λόγια του, σημείωσε πως από χθεσινή ενημέρωση που είχε, έχει υποβληθεί σε πρόγραμμα χρηματοδότησης η επένδυση της Sunlight, με σημείο επένδυσης την Κοζάνη και τη Δυτική Μακεδονία και πως η εξέλιξη είναι σε κανονικά πλαίσια, με τις γεωτεχνικές μελέτες να έχουν ολοκληρωθεί για το θέμα των θεμελιώσεων και έχει προγραμματιστεί και η επόμενη μελέτη που πρέπει να γίνει. «Μέχρι αυτή τη στιγμή αυτό που γνωρίζω είναι ότι οι διαδικασίες προχωρούν κανονικά και μέσα στο επόμενο διάστημα, αν δεν συμβεί κάτι το συνταρακτικό, φαίνεται πως θα υπογραφεί και το προσύμφωνο» τόνισε ο ίδιος.   

Θένια Βασιλειάδουwww.xronos-kozanis.gr

Μοιραστείτε την είδηση