Θετικός ο απολογισμός της φετινής Αποκριάς

5 Min Read

Ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Γιάννης Ιωαννίδης μίλησε στον «Χ»

Μια ακόμη Κοζανίτικη Αποκριά ολοκληρώθηκε με την Δημοτική Αρχή Κοζάνης να βάζει θετικό πρόσημο στον απολογισμό της κορυφαίου, όπως πολλοί λένε, πολιτιστικού γεγονότος της χρονιάς. Οι επισκέπτες που ήρθαν στην Κοζάνη, αν και δεν μπορούν να μετρηθούν, ήταν χιλιάδες και αυτό φάνηκε αφενός από τις κρατήσεις στα ξενοδοχεία και στα καταλύματα βραχείας μίσθωσης της περιοχής που η πληρότητα ήταν 100% και από την συμμετοχή στις εκδηλώσεις της Κυριακής της Μεγάλης Αποκριάς.

Κάθε χρόνο αμέσως μετά την ολοκλήρωση της Αποκριάς, ανοίγει μια συζήτηση για το αν οι εκδηλώσεις πήγαν καλά ή όχι και για το αν χρειάζεται ή απαιτείται η προβολή του εθίμου των Φανών με στόχο την προσέλκυση κόσμου. Ωστόσο σε όλα αυτά θα πρέπει να υπολογιστεί αν και κατά πόσο η πόλη της Κοζάνης μπορεί να υποστηρίξει ή να φιλοξενήσει περισσότερο κόσμο από αυτόν που πραγματικά «μπορεί».

«Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από τις φετινές εκδηλώσεις της Αποκριάς» είπε μιλώντας στον «Χ», ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Πολιτισμού Γιάννης Ιωαννίδης, ο οποίος ανακοίνωσε πως πιθανότατα μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με τους Φανούς της πόλης για να ξεκινήσει η προετοιμασία της Αποκριάς του 2025. Ο κ. Ιωαννίδης είπε πως τα πράγματα θα μπορούσαν «να λειτουργήσουν καλύτερα αν είχαμε περισσότερο χρόνο για να προετοιμαστούμε και περισσότερη χρηματοδότηση όμως δεδομένων των συνθηκών τα καταφέραμε και με το παραπάνω».

Ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού συνεχάρη τις υπηρεσίες του Δήμου Κοζάνης για την ετοιμότητα και την συνεργασία και ξεχωριστή αναφορά έκανε στους αντιδημάρχους Οικονομικών Κώστα Κουρού, Τεχνικών Υπηρεσιών Κώστα Βόμβα και Καθαριότητας και Πρασίνου Γιώργο Ευκολίδη. Όπως είπε, οι συγκεκριμένοι αντιδρούσαν σχεδόν ακαριαία σε όποιο αίτημα ή βοήθεια απαιτούνταν για τις ανάγκες της Αποκριάς και σε συνδυασμό με την προθυμία των υπαλλήλων «ο Δήμος λειτούργησε σε αυτή την Αποκριά σαν καλοκουρδισμένη μηχανή» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Προφανώς και υπήρξαν παραλείψεις, όπως υπάρχουν πάντα, οι οποίες δεν θα υπάρξουν του χρόνου γιατί σκοπεύουμε εντός της επόμενης εβδομάδας να ξεκινήσουμε τις προετοιμασίες για την Αποκριά του 2025. Θέλουμε να είμαστε καθόλα έτοιμοι και με συγκεκριμένο προϋπολογισμό που θα κατατεθεί έγκαιρα στην Οικονομική Υπηρεσία προκειμένου να υπογραφούν οι συμβάσεις και να μην έχουμε φαινόμενα καθυστερήσεων, εμποδίων και γραφειοκρατικών καθυστερήσεων. Θέλουμε να είμαστε καθόλα έτοιμοι και η Κοζανίτικη Αποκριά του 2025 να εμπλουτιστεί με περισσότερες εκδηλώσεις και να τύχει μεγαλύτερης προβολής που δυστυχώς φέτος δεν το καταφέραμε όπως θα θέλαμε» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ιωαννίδης.

Ομολογουμένως η Κοζανίτικη Αποκριά «απουσίαζε» από την ατζέντα των Αποκριάτικων εκδηλώσεων της χώρας και η αναφορά της στα ΜΜΕ πανελλαδικής εμβέλειας ήταν περιορισμένη. Παρόλα αυτά οι επισκέπτες ήταν χιλιάδες και το ερώτημα που προκύπτει είναι το αν μπορεί η Κοζάνη να υποστηρίξει περισσότερους επισκέπτες ακόμη και για το 24ωρο της Κυριακής της Μεγάλης Αποκριάς. Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν λείπουν οι δημοσιεύσεις επισκεπτών που κάνουν παράπονα για την ποιότητα των υπηρεσιών από τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και την μη ανάδειξη του καθαρά παραδοσιακού χαρακτήρα της Κοζανίτικης Αποκριάς με αποτέλεσμα οι επισκέπτες να μην μένουν στο άναμμα όλων των φανών το βράδυ και να αποχωρούν αμέσως μετά την παρέλαση.

Στα θετικά της φετινής Αποκριάς είναι το απόλυτα πετυχημένο πάρτι νεολαίας το βράδυ του Σαββάτου. Ήταν ίσως η πρώτη φορά που η κεντρική πλατεία και οι γύρω δρόμοι είχαν τόσο πολύ κόσμο και πολύ σωστά η Τροχαία έκλεισε την οδό Παύλου Μελά στο ύψος της πλατείας μιας και ο κόσμος απλώθηκε σαν να ήταν η πλατεία «ενοποιημένη» με τον δρόμο. «Ο Δήμος Κοζάνης από φέτος εμπιστεύεται ξανά τους τοπικούς επιχειρηματίες ήχου και το αποτέλεσμα ήταν εξαιρετικό το βράδυ του Σαββάτου και κατά την παρέλαση την επόμενη μέρα. Θα συνεχίσουμε να εμπιστευόμαστε τους τοπικούς επιχειρηματίες» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ιωαννίδης.

Σωκράτης Μουτίδης – www.xronos-kozanis.gr

Μοιραστείτε την είδηση