Θίασος ποικιλιών με «αστέρες» σαν την Τζάκρη

3 Min Read

Οι μαθητές που αναλίσκουν περισσότερο χρόνο στις «κινητοποιήσεις» και τις καταλήψεις, είναι φυσικό να παραμελούν τα μαθήματα τους. Οπότε όταν βρίσκονται στα δύσκολα μια από τις «εναλλακτικές» τους είναι να καταφεύγουν στην αντιγραφή. Στο γνωστό στους πιτσιρικάδες, ως …κλόπη-πέϊστ.

Η ιστορία των σχολικών επιδόσεων του Αλέξη Τσίπρα είναι γνωστή. Έγινε «αστέρας» ως κνίτης που πρωτοστατούσε στις καταλήψεις. Οπότε είναι φυσικό να έχει εντρυφήσει στην μέθοδο της αντιγραφής. Πράγμα που αποδεικνύει περιτράνως η εμμονική του προσπάθεια να επιχειρεί να αντιγράψει, σε πολλά, τον Ανδρέα Παπανδρέου. Μπορεί ενίοτε να έχει κάποια κέρδη από αυτό. Αλλά η γενική εικόνα θυμίζει το λαϊκό σχετλιαστικό ρητό «Εκεί που κρεμούσαν οι καπεταναίοι τα άρματα, κρεμούν οι γύφτοι τα νταούλια».

- Advertisement -

Μια από τις επιτυχείς επιλογές του Ανδρέα, που του έδωσε την δυνατότητα, από το 25% του 1977, να φθάσει, το 1981, στην απόλυτη πλειοψηφία και να κατακτήσει την εξουσία, ήταν η περίφημη πολιτική της «Εθνικής Λαϊκής Ενότητας». Με εμβληματικότερες «μεταγραφές» εκείνες από την ΕΔΗΚ, με κορυφαίο τον Γεώργιο Μαύρο και από την ΕΔΑ με τον Μανώλη Γλέζο (μαζί και την ταπεινότητα μου). Δηλαδή ανθρώπους που είχαν σαφές πολίτικο εκτόπισμα και λαϊκά ερείσματα.

Αυτή την τακτική επιχειρεί τώρα να αντιγράψει ο Τσίπρας. Προσδοκώντας ότι με «ανοίγματα» και «διευρύνσεις» θα καταφέρει να επανέλθει στην εξουσία. Αλλά το αποτέλεσμα είναι κωμικοτραγικό. Όταν κάνεις «άνοιγμα» με πρώην στελέχη του ακροδεξιού μορφώματος ΑΝΕΛ είναι σαν να …έλλειπες από το μάθημα της πολιτικής ιστορίας, απασχολημένος σε κάποια κατάληψη. Διότι βεβαίως ο Ανδρέας Παπανδρέου ποτέ δεν εμφάνισε ως άνοιγμα την υιοθέτηση κανενός «ορφανού» της ΕΠΕΝ, που τότε εξέφραζε την Άκρα Δεξιά.

Αλλά πέρα από τους ψεκασμένους σαν τον Βασίλη Κόκκαλη, που δεν είναι δα και νέα μεταγραφή, αφού είναι ήδη βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, και επιχειρείται να  εμφανισθεί ως «κεντροδεξιά συνιστώσα», έχουμε και τα πιο κωμικά ορφανά του Γιωργάκη Παπανδρέου. Όπως την «μοντέλα» της Βουλής Θεοδώρα Τζάκρη, που ανακάλυψε στην Louis Vuitton χειραποσκευή της τα υπερπατριωτικά της αισθήματα. Και το δικαίωμα να προσδιορίζει εκείνη ποιοι είναι πατριώτες. Είτε «απάτριδες» , όπως ο Κυριάκος Μητσοτάκης, . Προκαλώντας οργή και θυμηδία ακόμη και κορυφαίων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν έχει πάτο ο ευτελισμός της πολίτις ζωής, από τους παθιασμένους για καρέκλα εξουσίας.

Μοιραστείτε την είδηση