Θολό το τοπίο για την δημιουργία κλιμακίου ΕΜΑΚ στη Δυτική Μακεδονία- Τι λέει η απάντηση του αρμόδιου Υπουργείου σε σχετική ερώτηση της «Ελληνικής Λύσης»

2 Min Read

Δεν προβλέπεται, τουλάχιστον σε αυτή τη φάση, η δημιουργία κλιμακίου ΕΜΑΚ στην Δυτική Μακεδονία, όπως διαφαίνεται από την απάντηση του Υφυπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Ευάγγελου Τουρνά, στην ερώτηση που κατέθεσε στην Βουλή στις 30 Μαρτίου η «Ελληνική Λύση». Στην ερώτηση τονιζόταν πως λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών της περιοχής, είναι καιρός να υλοποιηθεί το χρόνιο αίτημα της περιοχής για δημιουργία κλιμακίου ΕΜΑΚ.

Στην απάντησή του στις 26 Απριλίου, ο Υφυπουργός Τουρνάς αναφέρει πως υπάρχει συγκεκριμένη διαδικασία που ορίζεται από τη νομοθεσία για τη σύσταση υπηρεσιών και κλιμακίων όπως αυτό της ΕΜΑΚ, όπως προκύπτει από μελέτες του αρχηγείου του Πυροσβεστικού Σώματος και μάλιστα πρόσφατα εκπονήθηκε μελέτη καθορισμού της απαιτούμενης οργανικής δύναμης του ΠΣ που δεν ορίζει, όπως διαφαίνεται, τη δημιουργία τέτοιου κλιμακίου στην περιοχή.

- Advertisement -

«Η εν λόγω μελέτη -βάσει σειράς κριτηρίων (επικινδυνότητα, κ.λπ.)- προσδιορίζει, τόσο την «οροφή δυνάμεων» (οργανική δύναμη), όσο και την ανά την Επικράτεια κατανομή τους, ούτως ώστε το Πυροσβεστικό Σώμα να ανταποκρίνεται με αμεσότητα, πληρότητα και αποτελεσματικότητα στην αποστολή του» αναφέρει χαρακτηριστικά στην απάντησή του προς την «Ελληνική Λύση» ο Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Να σημειωθεί πως η Δυτική Μακεδονία εφόσον χρειαζόταν την συνδρομή δυνάμεων της ΕΜΑΚ, υποστηριζόταν από την ΕΜΑΚ Ηπείρου ενώ με την πρόσφατη μελέτη η υποστήριξη θα γίνεται πλέον από την 2η ΕΜΑΚ Θεσσαλονίκης.

 

3658 ΕΡΩΤΗΣΗ Πρόταση Για Την Δημιουργία Κλιμακίου Της ΕΜΑΚ Στη Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας by Χρόνος Κοζάνης on Scribd

3658 ΑΠΑΝΤΗΣΗ 1 Πρόταση Για Την Δημιουργία Κλιμακίου Της ΕΜΑΚ Στη Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας ΚΛΙΜ.κρισΗΣ… by Χρόνος Κοζάνης on Scribd

Μοιραστείτε την είδηση