Θυμηθείτε την μέθοδο Αλ Καπόνε

3 Min Read

Θα συνεχίσω και σήμερα να ασχολούμαι με την υπόθεση του οργανωμένου εγκλήματος που κατέστη εξόχως επίκαιρο λόγω δύο γεγονότων. Ενός του αστυνομικού δελτίου. Με τα δυο θανάσιμα κτυπήματα, στο πλαίσιο “ξεκαθαρίσματος λογαριασμών”, ανάμεσα στους νονούς, τους κάππους, τους πιστολάδες, τους “εγκεφάλους” και γενικώς τα γκεσέμια και τα πρωτοπαλίκαρα …πασών των μαφιών που δρουν  στην χώρα μας. Ελληνικών τε και ξενών. Και ενός της πολιτικής επικαιρότητας. Δηλαδή την κατάθεση, από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοίδη, στον Άρειο Πάγο, ενός φακέλου με τα στοιχεία πεντακοσίων περιπτώσεων τέτοιων “λουλουδιών” που κυκλοφορούν ελευθέρως, αν και βαρύνονται με σωρεία “κανονικών” κακουργημάτων, αλλά και ακόμη περισσότερων …μεταλλαγμένων κακουργημάτων που υποβιβάσθηκαν σε “πλημμελήματα” με την τροποποίηση του ποινικού κώδικα από τον ΣΥΡΙΖΑ, που την καταγγέλλει ακόμη και ο δικός τους πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής.

Γνωρίζουν όλοι, όσοι έχουν την ευθύνη αντιμετώπισης του οργανωμένου εγκλήματος, είτε πρόκειται για πολιτικούς, αστυνομικούς ή δικαστές, ότι σήμερα το οργανωμένο έγκλημα διακινεί τεράστια χρηματικά ποσά. Είναι μια μεγάλη οικονομική δύναμη. Δεν στηρίζεται πια μόνον σε εισπράξεις από το εμπόριο των ναρκωτικών ή της λευκής σαρκός. Έχει αναπτύξει πολλές παράλληλες δραστηριότητες. Όπως “εταιρίες” που προσφέρουν ειδικές υπηρεσίες σε νόμιμους επιχειρηματίες, που θέλουν είτε να βγάλουν από την μέση είτε απλώς να τρομοκρατήσουν κάποιον που τους ενοχλεί. Όπως μαγαζιά της νυκτερινής “ψυχαγωγίας. Επιχειρήσεις, ενίοτε νομιμοφανείς, “προστασίας” καταστημάτων.  Κυρίως δε οικοδομικές και τουριστικές επιχειρήσεις, ακόμη και αλυσίδες καταστημάτων που παράγουν ζεστό μετρητό νόμιμο χρήμα συνεχούς ροής, καθημερινώς, πχ. προϊόντων αρτοποιΐας, μέσω των οποίων “ξεπλένεται” του μαύρο χρήμα.

- Advertisement -

Στα πλαίσια αυτής της νομιμοφανούς “μόστρας” των δραστηριοτήτων τους, συναλλάσσονται με δικηγόρους, λογιστές, προγραμματιστές, ακόμη και συμβούλους επενδύσεων, (για να μην αναφερθώ στις σχέσεις με πολιτικούς, αστυνομικούς και δικαστές). Υπάρχει δηλαδή αποτύπωμα των διαδρομών του χρήματος. Και ο καλύτερος δρόμος για αποτελεσματική δίωξη τους είναι να ακολουθήσουν, όσοι πράγματι ενδιαφέρονται να τους αντιμετωπίσουν, αυτές τις διαδρομές. Εφαρμόζοντας τον κανόνα που δίδαξαν οι Αμερικανοί follow the money (ακολούθα το χρήμα). Θυμηθείτε πως ενώ για τα αιματηρά εγκλήματα του, το λαθρεμπόριο και την τοκογλυφία κατάφερνε -λαδώνοντας- να ξεφύγει ο Αλ Καπόνε, του Σικάγο, τελικώς ένας άσημος επιθεωρητής, ο Ουίλσον, κατάφερε να τον καταδικάσει, για …φοροδιαφυγή και να τον κλείσει στις φυλακές-κάτεργο του Αλ Κατράζ.

Μοιραστείτε την είδηση