Τι ακριβώς χειροκροτείτε ωρέ άνθρωποι;

3 Min Read

Έσπευσαν, οι Συριζαίοι να …υιοθετήσουν εκείνες τις γομοράδες που θεώρησαν …επαναστατικό καθήκον να επιχειρήσουν γελοιοποίηση της επετείου για το μεγαλειώδες ΟΧΙ του ελληνικού λάου απέναντι στην εισβολή της φασιστικής Ιταλίας του Μουσολίνι. Από την νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ, ως τα έντυπα του, όπως η ψευδώνυμη «Εφημερίδα των Συντακτών» και ως νυν και πρώην βουλευτές του κόμματος.
Προφανώς οι δεσποινίδες αυτές έχουν τόση πολιτική μνήμη και κρίση όση και ένας άγραφος μαυροπίνακας. Αλλά αυτοί που τους προσφέρουν πολιτική κάλυψη, τι ακριβώς υποστηρίζουν; Μήπως συμμερίζονται την …διακήρυξη που έδωσαν στην δημοσιότητα οι δώδεκα νεαρές με τα θολωμένα μυαλά; Συμφωνούν δηλαδή ότι, αυτοί που έπεσαν στο αλβανικό μέτωπο, πρέπει να αντιμετωπίζονται, κατά το κείμενο τους, ως «στρατιωτάκια που αρχίζουν να ξεκουρδίζονται, να βραχυκυκλώνουν απέναντι στις διαταγές, τα παραγγέλματα, τα εμβατήρια. Ίσως γιατί πλέον δεν μας πείθουν οι ιδέες που ενσαρκώνονται σε όλα αυτά»; Και ότι είναι συμφορά η «πατρίδα των κανονικών, των προβλέψιμων, των άριστων»;
Μήπως επίσης, αυτοί που θέλουν να εμφανίζονται και ως συνεχιστές του ΕΑΜ και του ΕΛΑΣ, συμφωνούν με τις γομοράδες ότι η εθνική αντίσταση κατά των κατακτητών «για την χιλιάκριβη την Λευτεριά», είναι επίσης καταδικαστέος ως …στρατοκρατική πρακτική; Αυτά διδάσκει η υστερική πρώην βουλευτής Αννέτα Καββαδία, που έσπευσε να εξυμνήσει την …επανάσταση των δώδεκα θολωμένων;
Δυστυχώς υπάρχει περίσσευμα θολωμένων μυαλών. Τόσο που να διερωτάσαι μήπως τελικώς είχε δίκιο ο Καμένος όταν έλεγε ότι …μας ψεκάζουν.
Περνάς από τον ένα τοίχο και διαβάζεις:
Στο διάολο τα Ίμια
και οι βραχονησίδες
εμείς οι προλετάριοι
δεν έχουμε πατρίδες.
Α, ρε κακομοίρηδες, με τέτοια μυαλά να ετοιμάζεστε να υποδεθείτε τους καμία ογδονταριά εκατομμύρια μουσουλμάνους και εθνικιστές προλετάριους της απέναντι όχθης και θα καλοπεράσετε. Αλλά μαζί με εσάς και εμείς οι υπόλοιποι.
Πας πιο πέρα, διαβάζεις:
Πάντα θα προδίδουμε
έθνη και πατρίδες
Αφήστε πια εκείνα τα «να κλείσουν όλες οι βιομηχανίες» που γράφονται βεβαίως με βιομηχανικό σπρέι, από νεαρούς με τζιν παντελόνι και παπούτσια σνίκερς, που ασφαλώς δεν παράγονται από τίποτα αυτοφυή δένδρα, …τζινεριές ή παπουτσεριές, αλλά από βιομηχανίες και δη, συνήθως, πολυεθνικές. Παραπέρα διαβάζεις « να κλείσουν τα πανεπιστήμια γιατί παράγουν δούλους για τον καπιταλισμό» και άλλα νοσηρά παρόμοια.
Αυτά τα παλαβά μωρέ υποστηρίζετε; Και θέλετε να ξανακυβερνήσετε τον τόπο;

Μοιραστείτε την είδηση