Θετικό το δημοτικό συμβούλο Κοζάνης στην υποβολή της αίτησης στο Υπουργείο Παιδείας για το Καλλιτεχνικό Σχολείο – Αντιδράσεις από μαθητές και καθηγητές του 1ου Γενικού Λυκείου και ένταση

3 Min Read

Τη Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί  η υποβολή της αίτησης στο Υπουργείο Παιδείας για την ίδρυση Καλλιτεχνικού Σχολείου στην Κοζάνη, θέμα το οποίο συζητήθηκε για τουλάχιστον 3 ώρες  στο Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης, από το οποίο δεν έλλειψαν οι στιγμές έντασης. Με τις θετικές ψήφους μόνο της δημοτικής αρχής η έγκριση.

Η αίτηση θα περιλαμβάνει τη καταρχήν προσωρινή χωροθέτηση του στο κτήριο του 1ου Γενικού Λυκείου και την διαβεβαίωση πως ο Δήμος θα καλύψει τις λειτουργικές δαπάνες.

- Advertisement -

Στη εισήγηση του στο Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης ο Δήμαρχος σημείωσε πως τα καλλιτεχνικά σχολεία, όπου λειτουργούν, παρέχουν σημαντικά καλλιτεχνικά εφόδια στους μαθητές που παρακολουθούν το πρόγραμμα σπουδών του και η Κοζάνη διεκδικεί το 6ο Καλλιτεχνικό Σχολείο μετά από αυτά σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Ηράκλειο το οποίο θα συνδέεται με την πόλη, θα αξιοποιεί και θα αναπτύσσει την  ευαισθησία δεκάδων νέων ανθρώπων, οδηγώντας τους στην ενασχόληση με τις τέχνες, διαμορφώνοντας τον τρόπο σκέψης τους, βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής τους, μέσα σε ένα νέο πολιτιστικό τοπίο.

Υπέρη της  ίδρυσης του Καλλιτεχνικού Σχολείου τάχθηκε  η Δ/ντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κα. Βόντσα Βασιλική  η οποία αναφέρθηκε στην σημασία ίδρυσης του Καλλιτεχνικού Σχολείου στην Κοζάνη και στην περιοχή και πρότεινε   την προσωρινή στέγαση στο 1ο ΓΕΛ Κοζάνης δεδομένου ότι υπάρχουν αίθουσες διαθέσιμες.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Περιφερειακός Δ/ντης Εκπαίδευσης Κώστας Κωνσταντόπουλος ο οποίος αναφέρθηκε στη σημασία της ίδρυσης του σχολείου.

Την αντίδραση τους στη χωροθέτηση στο 1ο Λύκειο του Καλλιτεχνικού Σχολείου εξέφρασαν οι εκπαιδευτικοί, οι γονείς και οι μαθητές του σχολείου, που βρέθηκαν στην αίθουσα.

Νωρίτερα, το μεσημέρι της Πέμπτης  40-50 μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς  πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στο Δημαρχείο Κοζάνης ενώ είχαν συνάντηση με το Δήμαρχο Κοζάνης Λευτέρη Ιωαννίδη στην οποία και δήλωσαν πως τυχόν λειτουργία του Καλλιτεχνικού Σχολείου στο 1ο Λύκειο θα προκαλέσει υποβάθμιση του σχολείου καθώς δεν επαρκούν οι χώροι.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η  ψηφοφορία στην οποία επικράτησε ένα μικρό πανδαιμόνιο καθώς εκτός από τη δημοτική αρχή που ψήφισε θετικά, δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης ζήτησαν να καταγραφεί η θετική τους στάση στην ίδρυση του σχολείου αλλά η διαφωνία τους με τη χωροθέτηση. Είναι άγνωστο ακόμη πως θα καταγραφεί η συγκεκριμένη ψήφος και μένει να το δούμε αύριο.

Μοιραστείτε την είδηση