Τη δημιουργία Ζώνης Καινοτομίας και στη Φλώρινα ζητούν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

1 Min Read

«Η Ζώνη Καινοτομίας της Δυτικής Μακεδονίας οφείλει να συσταθεί βάσει του εγκεκριμένου ΕΣΔΙΜ στον άξονα Κοζάνη-Πτολεμαΐδα-Αμύνταιο-Φλώρινα» τονίζει σε ερώτηση της στη βουλή η βουλευτής Φλώρινας και Αν. Τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ Πέτη Πέρκα. Η ερώτηση συνυπογράφεται συνολικά από 16 Βουλευτές της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ανάμεσα τους και η Καλλιόπη Βέττα.

Η κα Πέρκα επισημαίνει πως στη συνεδρίαση της 31ης Αυγούστου του 2022 του Περιφερειακού Συμβουλίου της Δυτικής Μακεδονίας, παρουσιάστηκε η Ζώνη καινοτομίας της Δυτικής Μακεδονίας (ΠΔΜ), η οποία όπως αναφέρει  δεν συνάδει με τα εγκεκριμένα σχέδια.

«Η πρόταση που παρουσιάστηκε δημιουργεί ΖΑΠ (Ζώνες Απολιγνιτοποίησης) δύο ταχυτήτων. Παρουσιάστηκαν δύο θύλακες της Ζώνης Καινοτομίας που αφορούν την Κοζάνη και την Πτολεμαΐδα μόνο. Για ακόμα μια φορά η  Π.Ε. Φλώρινας αδικείται,  αφού δεν έχει σχεδιαστεί τίποτα ακόμα για τον θύλακα της Ζώνης Καινοτομίας της» και προσθέτει πως είναι απαράδεκτο η Π.Ε. Φλώρινα που βρίσκεται στο επίκεντρο της απολιγνιτοποίησης, να μετατρέπεται από άμεσα σε έμμεσα επηρεαζόμενη περιοχή.

Μοιραστείτε την είδηση