Τη δημιουργία Ζώνης Καινοτομίας και στη Φλώρινα ζητούν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

1 Min Read

«Η Ζώνη Καινοτομίας της Δυτικής Μακεδονίας οφείλει να συσταθεί βάσει του εγκεκριμένου ΕΣΔΙΜ στον άξονα Κοζάνη-Πτολεμαΐδα-Αμύνταιο-Φλώρινα» τονίζει σε ερώτηση της στη βουλή η βουλευτής Φλώρινας και Αν. Τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ Πέτη Πέρκα. Η ερώτηση συνυπογράφεται συνολικά από 16 Βουλευτές της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ανάμεσα τους και η Καλλιόπη Βέττα.

Η κα Πέρκα επισημαίνει πως στη συνεδρίαση της 31ης Αυγούστου του 2022 του Περιφερειακού Συμβουλίου της Δυτικής Μακεδονίας, παρουσιάστηκε η Ζώνη καινοτομίας της Δυτικής Μακεδονίας (ΠΔΜ), η οποία όπως αναφέρει  δεν συνάδει με τα εγκεκριμένα σχέδια.

- Advertisement -

«Η πρόταση που παρουσιάστηκε δημιουργεί ΖΑΠ (Ζώνες Απολιγνιτοποίησης) δύο ταχυτήτων. Παρουσιάστηκαν δύο θύλακες της Ζώνης Καινοτομίας που αφορούν την Κοζάνη και την Πτολεμαΐδα μόνο. Για ακόμα μια φορά η  Π.Ε. Φλώρινας αδικείται,  αφού δεν έχει σχεδιαστεί τίποτα ακόμα για τον θύλακα της Ζώνης Καινοτομίας της» και προσθέτει πως είναι απαράδεκτο η Π.Ε. Φλώρινα που βρίσκεται στο επίκεντρο της απολιγνιτοποίησης, να μετατρέπεται από άμεσα σε έμμεσα επηρεαζόμενη περιοχή.

Μοιραστείτε την είδηση