Συνεργασία ξεκινά μεταξύ ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας και Ελληνικού Στρατού

straboy
από straboy
3 Min Read

Σύμφωνο συνεργασίας υπέγραψε την Τρίτη το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας με το 315 Συνεργείο Περιοχής Τεχνικού του Ελληνικού Στρατού. Στόχος της συνεργασίας είναι η ανταλλαγή εμπειρίας και μέσων, για την αμοιβαία ανάπτυξη και αξιοποίηση των αποτελεσμάτων κοινής έρευνας, τη βελτίωση της παροχής εκπαίδευσης, αλλά και των εξειδικευμένων υπηρεσιών των δύο φορέων.
«Σήμερα έχουμε την ιδιαίτερη χαρά να υπογράφουμε ένα Σύμφωνο Συνεργασίας με τον Ελληνικό Στρατό και να θέσουμε τις βάσεις συνεργασίας, για να προσφέρουμε τη γνώση και την εμπειρία που υπάρχει συσσωρευμένη, τόσο για πρακτικές εφαρμογές, όσο και για περαιτέρω έρευνα» δήλωσε ο Πρύτανης του ΤΕΙ Δρ. Νικόλαος Ασημόπουλος, επισημαίνοντας ότι θα υπάρξει αμοιβαίο όφελος και για τους δύο φορείς. Σύμφωνα με τον κ. Ασημόπουλο η συνεργασία είναι δείγμα της διαρκούς προσπάθειας διασύνδεσης του ΤΕΙ και της εξωστρέφειας του Στρατού.
«Αυτή η συνεργασία φέρνει κοντά δύο σημαντικούς φορείς, το στρατό και το ΤΕΙ, με στόχο αμφότεροι να συνδράμουμε, ώστε οι δραστηριότητες που αναπτύσσονται να βελτιστοποιηθούν, αλλά και να βοηθήσουν στην πρακτική εμπειρία των φοιτητών μας» τόνισε ο πρόεδρος του Τμήματος Μηχανολόγων & Βιομηχανικού Σχεδιασμού Δρ. Στέργιος Μαρόπουλος.
Από την πλευρά του, ο υπεύθυνος του έργου Δρ. Γιάννης Κάρμαλης αναφέρθηκε στις δραστηριότητες που θα αναπτυχθούν και είναι η μέτρηση και ο έλεγχος των ανακατασκευασμένων κινητήρων των οχημάτων του στρατού, μικρότερης και μεσαίας ισχύος, αλλά και άλλα λογισμικά που θα βελτιστοποιούν, ως προς τη λειτουργία των οχημάτων.
Μέσα από τη συνεργασία αυτή, οι φοιτητές του ιδρύματος θα μπορούν να κάνουν την πρακτική τους στο συνεργείο του Στρατού, ενώ παράλληλα το ίδρυμα θα κάνει μετρήσεις στα οχήματα του Στρατού. Η συνεργασία θα είναι τριετής με δυνατότητα επέκτασης.
Τα συγκεκριμένα πεδία συνεργασία που θα αναπτυχθούν είναι:
Πειραματικές μετρήσεις από το Εργαστήριο Μηχανών Εσωτερικής Καύσης για την διερεύνηση της ισχύος, της ροπής, της ειδικής κατανάλωσης καυσίμου και της περιβαλλοντικής συμπεριφοράς των κινητήρων οχημάτων του ΕΣ
Κινητήρες στρατιωτικών οχημάτων.
Επιχειρησιακή έρευνα (οργάνωση παραγωγής και βελτιστοποίηση διαδικασιών συντήρησης).
Περιβάλλον και ενέργεια.
Επισκέψεις επιστημονικού προσωπικού για δράσεις μεταφοράς τεχνογνωσίας και από τα δύο μέρη
Κατάθεση ερευνητικών προτάσεων από κοινού και συνεργασία σε ερευνητικά έργα με αντικείμενα κοινού ενδιαφέροντος (εθνικά, ευρωπαϊκά ή/και διεθνή ερευνητικά προγράμματα)
Οργανωμένες επισκέψεις φοιτητών και ανάπτυξη συνεργασιών για την πρακτική τους άσκηση
Αξιοποίηση υπαρχόντων υποδομών των δύο μερών, για συγκεκριμένες χρήσεις και για περιορισμένο χρονικό διάστημα
Συνδιοργάνωση ημερίδων, σεμιναρίων, παρουσιάσεων και παρόμοιων εκδηλώσεων στους χώρους των δύο μερών
Συγγραφή εργασιών – βιβλίων · ενημερωτικών φυλλαδίων και άλλου εκπαιδευτικού υλικού και από τα δύο μέρη

 

- Advertisement -

 

Μοιραστείτε την είδηση