Τι κάνουν με…«βαριά καρδιά»

3 Min Read

Κάποιοι από αυτούς που μας κυβερνούν, είτε έχουν βαλθεί να μας τρελάνουν όλους, με όσα λένε, είτε τα λένε επειδή ακριβώς έχουν κτυπήσει στο κεφάλι, από τις πολλές κωλοτούμπες, με αποτέλεσμα να έχουν υποστεί βαρύτατη εγκεφαλική διάσειση οι ίδιοι, συνοδευόμενη από απώλεια συνειδήσεως και επαφής με την πραγματικότητα.

Ο Χρήστος Σπίρτζης αναρριχήθηκε στο πολίτικο στερέωμα ως εργατοπατέρας των μηχανικών, με την ιδιότητα του προέδρου του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος. Και με την ιδιότητα αυτή, όταν η προηγούμενη κυβέρνηση προχωρούσε στην «εκποίηση» η «αξιοποίηση» του μεγαλύτερου «φιλέτου» ακίνητης περιουσίας του δημοσίου, δηλαδή των 5300 στρεμμάτων του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού, ξεσπάθωνε λάβρος, κατηγορώντας τους «Σαμαροβενιζέλους» για ξεπούλημα. Και ήμουν τότε στο πλευρό του. Διότι ακριβώς πίστευα ότι τέτοια έκταση, δεν την ξεπουλάς «μπιρ παρά». Τα 915 εκατομμύρια που θα εισπράξει, σε βάθος χρόνου, το δημόσιο, αντιστοιχούν σε περίπου εκατόν εβδομήντα δυο χιλιάρικα το στρέμμα. Τιμή με την όποια δεν αγοράζεις ούτε ένα οικόπεδο τριακόσιων τετραγωνικών στην παραλιακή.

- Advertisement -

Τώρα λοιπόν δίνει συνεντεύξεις ο κ. Σπίρτζης, ο συνυπογράφων, ως υπουργός, την εκποίηση. Και τι μας λέει;
«Από αυτά που έχω πει στο παρελθόν δεν παίρνω πίσω ούτε μία λέξη. Το Ελληνικό έπρεπε να αξιοποιηθεί διαφορετικά κατά τη γνώμη μου και όχι με αυτές που έχει επιλέξει το ΤΑΙΠΕΔ. Έπρεπε τα χρήματα που θα ζητούσαμε για το Ελληνικό, σύμφωνα με την εκτίμηση που είχαμε κάνει, να είναι πολλαπλάσια, για να πάνε στην εξυπηρέτηση του χρέους, γιατί αυτά τα χρήματα δεν έρχονται στην χώρα πηγαίνουν στην εξυπηρέτηση του χρέους. Έπρεπε ο σχεδιασμός να γίνει από το κράτος και όχι από τον επενδυτή», τόνισε ο Χρήστος Σπίρτζης σε ραδιοφωνική συνέντευξη στην Κάτια Μακρή.
Στο ερώτημα αν το τίμημα των 915 εκατ. ευρώ είναι χαμηλό απάντησε: «Και βέβαια είναι χαμηλό. Μπαίνει θέμα για αυτό; Γιατί δεν ρωτάτε τον εισαγγελέα που κάνει έρευνα γι’ αυτό;».

Κατά τα λοιπά μας ενημερώνει ότι «Η ομάδα που χειρίστηκε αυτή τη διαπραγμάτευση από την κυβέρνηση και το ΤΑΙΠΕΔ, δηλαδή ο Αλέκος Φλαμπουράρης και η ομάδα που έκανε πέτυχε πάρα πολλά πράγματα». Και ότι «Αυτά που δεν πιστεύουμε, τα κάνουμε με… βαριά καρδιά».

Ε, αφού είναι με «βαριά καρδιά», ας πάει και το …παλιάμπελο. Άξιος ο …πόνος τους. 

 

Γ. Π. ΜΑΣΣΑΒΕΤΑΣ

[email protected]

Μοιραστείτε την είδηση