Τι κρίμα κ. Λάκη

3 Min Read

Με ένα άρθρο-ποταμό, 1600 λέξεων, στην προσωπική του ιστοσελίδα, ο κ. Λάκης Λαζόπουλος, επιχειρεί να «αναλύσει» την νέα πραγματικότητα στο τηλεοπτικό πεδίο. Αντί αναλύσεως όμως το κείμενο του όζει οσμή κυβερνητικής προπαγάνδας. Και όπως συμβαίνει πάντοτε με τα προπαγανδιστικά κείμενα, όλων των αποχρώσεων, καταφεύγει σε προκλητικώς αυθαίρετους συλλογισμούς, εμφανίζοντας τους ως δεδομένα.

Δείτε πως παρουσιάζει το σύνολο του δημοσιογραφικού κόσμου, προκειμένου να στηρίξει την προσπάθεια του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ να προκαλέσει κοινωνικούς αυτοματισμούς εναντίον των δημοσιογράφων εκείνων που απειλούνται με το φάσμα της ανεργίας, ξεπερνώντας ακόμη και την «ηθική» της αλητείας του Πολάκη:

- Advertisement -

«Είναι βαθιά η στεναχώρια όλων μας, εκεί στον Alpha. Ίσως ακόμα μεγαλύτερη για αυτούς που ξεκίνησαν από τα πρώτα βήματα μέχρι τη σημερινή δύσκολη, πολύ δύσκολη συγκυρία. Σε όλα αυτά τα χρόνια των μνημονίων και της εξαθλίωσης της χώρας έκλεισαν επιχειρήσεις, εκατομμύρια άνθρωποι έχασαν τη δουλειά τους και οι δημοσιογράφοι στο σύνολό τους συγκάλυπταν τις κυβερνήσεις, τα έβρισκαν όλα φυσιολογικά και όλα καλώς καμωμένα βαφτίζοντας τις απολύσεις ως μεταρρυθμίσεις, και τις περικοπές των μισθών και συντάξεων ως αναγκαίες θυσίες για να γίνουμε ανταγωνιστικοί και να έρθει η ανάπτυξη. Το τι έχει συμβεί το ξέρουμε.».

Προσέξτε το μέγεθος της αυθαιρεσίας: Οι δημοσιογράφοι στο σύνολο τους. Ούτε καν στην πλειονότητα τους. Όλοι στο ίδιο σακί. Όπως στα συνθήματα των «αντιεξουσιαστών» με το γνωστό «αλήτες, ρουφιάνοι, δημοσιογράφοι». Αυτή, δυστυχώς, είναι η μοίρα κάθε καλλιτέχνη που αποφασίζει, με οποιοδήποτε κίνητρο, να ενταθεί σε εξουσιαστικούς μηχανισμούς προπαγάνδας: Ο απόλυτος ευτελισμός.

Ένας ευτελισμός που διαπερνά και την γενικότερη πολιτική «ηθική» του πονήματος του κ. Λαζόπουλου. Όλα, περί τον διαγωνισμό του κ. Παππά, για τις άδειες των καναλιών, είναι καθαγιασμένα, από την στιγμή που φύρανε πολλά λεφτά. «Είναι αναμφίβολα μεγάλο ποσόν, είναι αναμφίβολα επιτυχία». Τόσο …αριστερά κριτήρια. Όποιος πληρώνει καλά, μπορεί να πάρει και τη μάνα μας.

Τι κρίμα κ. Λάκη. Ξεπεράσατε σε εμετικά προπαγανδιστικά επιχειρήματα, ακόμη και τις αθλιότητες του Πολάκη, που για να καταστήσει …διαβλητή την δημοσιογράφο που ενόχλησε τον Τσίπρα στη ΔΕΘ, έσπευσε να αναρτήσει φωτογραφίες της με Σαμαρά και Βενιζέλο. Και όταν εκείνη ανάρτησε ανάλογη φωτογραφία της με τον Τσίπρα, ο Πολάκης αποφάνθηκε ότι είναι …προϊόν μονταζιέρας.

 

Γ. Π. ΜΑΣΣΑΒΕΤΑΣ

[email protected]

Μοιραστείτε την είδηση