Τη λειτουργία της αγοράς χωρίς τον περιορισμό του click away ζήτησε ο Δήμαρχος Εορδαίας από τον Άδωνι Γεωργιάδη

3 Min Read

Επιστολή απέστειλε ο  Δήμαρχος Εορδαίας Παναγιώτης Πλακεντάς προς τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνη Γεωργιάδη για τη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων και του λιανεμπορίου χωρίς τον περιορισμό των click away συναλλαγών, ενόψει της Πασχαλινής περιόδου.

Η επιστολή κοινοποιήθηκε και στους παρακάτω:

  1. Αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων αρμόδιο για θέματα ιδιωτικών επενδύσεων κ. Νικόλαο Παπαθανάση.
  2. Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών αρμόδιο για θέματα Αυτοδιοίκησης κ. Στέλιο Πέτσα.
  3. Βουλευτές Νομού Κοζάνης.
  4. Πρόεδρο Ε.Β.Ε. Ν. Κοζάνης κ. Νικόλαο Σαρρή.
  5. Πρόεδρο Εμπορικού Συλλόγου Πτολεμαΐδας κ. Μιχάλη Δεληκώστα.

Αναλυτικά η επιστολή

Κύριε Υπουργέ 

Εν αναμονή των εξαγγελιών από πλευράς της Κυβέρνησης, σχετικά με την λειτουργία του λιανεμπορίου και των εμπορικών καταστημάτων ενόψει της Πασχαλινής περιόδου, θα θέλαμε να θέσουμε υπόψη σας ότι η περιοχή της Εορδαίας είναι αυτή που δοκιμάστηκε σκληρότερα από την πανδημία και τις συνέπειες της, τόσο από πλευράς επιδημιολογικού φορτίου όσο και από πλευράς συνεπειών σε οικονομικό επίπεδο. Να θυμίσουμε ότι ο Δήμος Εορδαίας τέθηκε υπό καθεστώς αυστηρού lockdown από τα μέσα του Οκτώβρη του 2020 και εξήρθε αυτού μετά από 4 μήνες, για να μπει εκ νέου σε καθεστώς πολύ αυξημένου κινδύνου στο τέλος Μάρτη 2021.

Όλο αυτό το διάστημα τα εμπορικά καταστήματα στην περιοχή μας ήταν κλειστά, μη έχοντας για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα ούτε το δικαίωμα της click away συναλλαγής, συμβάλλοντας μεν στην προσπάθεια προστασίας της δημόσιας υγείας από την μία πλευρά, αλλά παρακολουθώντας παράλληλα την συνέχιση της δραματικής πτώσης του τζίρου τους, η οποία σήμερα τους έχει οδηγήσει σε απόγνωση.

Μόλις πριν μία εβδομάδα άνοιξαν αποκλειστικά με click away συναλλαγές, μία εξέλιξη η οποία δεν μπορεί δυστυχώς να δώσει την απαραίτητη ώθηση, έπειτα από μία τόσο μεγάλη χρονική περίοδο απραξίας και οικονομικού μαρασμού.

Για αυτό κύριε υπουργέ ζητούμε από εσάς, εκφράζοντας παράλληλα την διογκούμενη αγωνία του επιχειρηματικού και του εμπορικού κόσμου του Δήμου Εορδαίας και λαμβάνοντας υπόψη την διαφαινόμενη κυβερνητική πρόθεση για σταδιακή και τηρουμένων των απαραίτητων μέτρων επιστροφή στην κανονικότητα και ενόψει της Πασχαλινής περιόδου, να ανοίξουν λιανεμπόριο και εμπορικά καταστήματα χωρίς τον περιορισμό της click away συναλλαγής, από το Σαββάτο 24 Απριλίου 2021, για να μπορέσει να υπάρξει πριν από την Μεγάλη Εβδομάδα ένα διήμερο  τόνωσης του τζίρου των συγκεκριμένων επιχειρήσεων, οι οποίες όπως αντιλαμβάνεσθε έχουν πληγεί σε υπέρμετρο βαθμό.

Η από πλευράς σας θετική ανταπόκριση στο αίτημα μας, κρίνεται αναγκαία για την επιβίωση του εμπορικού και επιχειρηματικού κόσμου της περιοχής μας.

Αναμένοντας τα περαιτέρω ευχαριστούμε εκ των προτέρων και βρισκόμαστε στην διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνηση.

O Δήμαρχος Εορδαίας 

  Παναγιώτης Ν. Πλακεντάς

Μοιραστείτε την είδηση