Τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων στην αυτοδιοίκηση ζητά η ΠΟΕ-ΟΤΑ

3 Min Read

Παράσταση διαμαρτυρίας χθες στο Δημαρχείο Κοζάνης

Ο Σύλλογος Δημοτικών Υπαλλήλων Νομού Κοζάνης συμμετείχε στην 24ωρη πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση της ΠΟΕ – ΟΤΑ χθες Τρίτη με κύριο αίτημα την μονιμοποίηση των εργαζομένων που έχουν επαναλαμβανόμενες συμβάσεις στους ΟΤΑ Α’ βαθμού. Μέλη του Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων, πραγματοποίησαν συμβολική διαμαρτυρία έξω από το Δημαρχείο Κοζάνης και στη συνέχεια εκπρόσωποι τους συναντήθηκαν με τον Δήμαρχο Λάζαρο Μαλούτα ζητώντας τη στήριξή του και την λύση στο πρόβλημα τους. 

- Advertisement -

Ο κ. Μαλούτας είπε πως το θέμα δεν άπτεται της δικής του αρμοδιότητας αλλά του Υπουργείου αναγνωρίζοντας πως οι οργανισμοί τοπικής αυτοδιοίκησης είναι υποστελεχωμένοι στο γενικό πλαίσιο του ότι δεν γίνονται προσλήψεις στον δημόσιο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, όπως είπε, είναι η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Κοζάνης αφού οι υπάλληλοι που συνταξιοδοτούνται δεν αντικαθίστανται με αποτέλεσμα «η επιχείρηση να είναι σε εξαιρετικά δυσμενή κατάσταση» είπε χαρακτηριστικά.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τους υπαλλήλους του Δήμου Κοζάνης, τόνισε πως στο θέμα των καθαριστριών έχουν κάνει ένα βήμα μπροστά και πάρθηκαν κάποιες πρωτοβουλίες με το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» χωρίς να μπορεί να γίνει κάτι άλλο. «Είμαστε υπέρ των εργαζομένων του Δήμου γιατί αναγνωρίζουμε την μακρόχρονη παρουσία τους στο Δήμο, την προσφορά τους τόσα χρόνια και την αδυναμία λειτουργίας του Δήμου υπό άλλες συνθήκες και χωρίς αυτούς» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μαλούτας.

Η πρόεδρος του συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων Ν. Κοζάνης Ελένη Γκατζογιάννη

Η πρόεδρος του συλλόγου Ελένη Γκατζογιάννη ανέφερε πως οι άνθρωποι αυτοί εργάζονται για τουλάχιστον 15-20 χρόνια υπό αυτές τις συνθήκες, κυρίως σε θέσεις των κοινωνικών δομών των Δήμων. «Εμείς τους θέλουμε δίπλα μας, δεν περισσεύει κανένας. Εξυπηρετούν τόσα χρόνια αυτές τις υπηρεσίες και στηρίζουν τον Δήμο. Επιθυμούμε τη μονιμοποίηση τους τώρα» τόνισε χαρακτηριστικά η ίδια. 

Ο Δημήτρης Τσίπρας, μέλος του γενικού συμβουλίου της ΠΟΕ -ΟΤΑ

Ο Δημήτρης Τσίπρας, μέλος του γενικού συμβουλίου της ΠΟΕ -ΟΤΑ ανέφερε πως πρέπει να «τερματιστεί η ομηρία» των συναδέλφων τους που δουλεύουν με επαναλαμβανόμενες συμβάσεις. Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα οι εργαζόμενοι στο νομό Κοζάνης που εργάζονται υπό αυτό το καθεστώς είναι περίπου 250. 

Θένια Βασιλειάδου www.xronos-kozanis.gr

Μοιραστείτε την είδηση