Κέντρο για την φιλοξενία ατόμων με αναπηρία και νοητική υστέρηση στην Πτολεμαϊδα

2 Min Read

Το πρώτο βήμα για ένα πολύ σημαντικό έργο στην Πτολεμαϊδα, και συγκεκριμένα την «Κατασκευή χώρων Κέντρου Διημέρευσης – Ημερήσιας Φροντίδας Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες και Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης Ατόμων με Νοητική Υστέρηση», μπήκε την Παρασκευή στο δημαρχείο με την υπογραφή της σχετικής σύμβασης.

Αντικείμενο του έργου είναι η εκτέλεση εργασιών συντήρησης και βελτίωσης των χώρων του υπάρχοντος κτηρίου, ο προϋπολογισμός του οποίου φθάνει στα 1.098.854,34 ευρώ χωρίς ΦΠΑ. Η εργολαβία αναμένεται να τελειώσει σε δύο χρόνια από την υπογραφή της σύμβασης.
Την πλήρη ικανοποίησή του εξέφρασε ο Δήμαρχος Εορδαίας Σάββας Ζαμανίδης για τη σημαντική αυτή εξέλιξη, τονίζοντας ότι πρόκειται για μία ιδιαίτερα σημαντική κοινωνική δομή που διεκδικούσε εδώ και πολλά χρόνια το αναπηρικό κίνημα και θα στεγαστεί στο κτήριο της Ιεράς Μητροπόλεως Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας, το οποίο χτίστηκε ως γηροκομείο κοντά στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαϊδας.
Να σημειωθεί ότι χρειάστηκε να ξεπεραστούν αρκετά ζητήματα σχετικά με τον αριθμών των ωφελούμενων, ενώ παρά το γεγονός ότι οι υποβληθείσες προτάσεις στο ΕΣΠΑ υπερέβαιναν τον συνολικό προϋπολογισμό του μέτρου, η πρόταση του Δήμου για το Κέντρο αξιολογήθηκε από τη Διαχειριστική Αρχή του ΠΕΠ Δυτικής Μακεδονίας με τη μεγαλύτερη βαθμολογία.
Στην υπογραφή παρέστησαν οι Πρόεδροι των δύο Συλλόγων ΑΜΕΑ Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας (Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων ΑΜΕΑ Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και Σύλλογος ΑΜΕΑ ΠΕ Κοζάνης ) Στέλιος Αντωναρίδης και Μιχάλης Μήγγος.

 

Μοιραστείτε την είδηση