Τι συνέβη σήμερα με την τηλεκπαίδευση στην Κοζάνη

3 Min Read

Κλειστές παρέμειναν σήμερα  και πιθανότατα και αύριο (ήδη έχει βγάλει ανακοίνωση ο Δήμος Κοζάνης)  οι σχολικές αίθουσες σε όλη την ΠΕ Κοζάνης, λόγω του χιονιά και του παγετού, μετά από σχετικές αποφάσεις των Δημάρχων. Ως εκ τούτου τα μαθήματα θα πρέπει  να γίνονται με τηλεκπαίδευση, σύμφωνα με όσα ορίζει η κείμενη νομοθεσία.

Σήμερα  το πρωί όμως επικράτησε ένας πραγματικός μύλος στα σχολεία της Κοζάνης καθώς άλλα σχολεία ξεκίνησαν και ολοκλήρωσαν την τηλεκπαίδευση ( κυρίως Γυμνάσια και Λύκεια), άλλα ξεκίνησαν και σταμάτησαν και άλλα δεν ξεκίνησαν ποτέ.

Η βασική αιτία, σύμφωνα με εκπαιδευτικούς από διάφορα σχολεία με τους οποίους επικοινωνήσαμε, για την οποία σε κάποια σχολεία δεν έγινε τηλεκπαίδευση ήταν πως οι δάσκαλοι και οι μαθητές άργησαν να ενημερωθούν (οι τελικές αποφάσεις των Δήμων έγιναν γνωστές περίπου στις 7 χθες το πρωί και ενώ το προηγούμενο βράδυ υπήρχαν ανακοινώσεις για λειτουργία των σχολείων με καθυστέρηση ) και δεν πρόλαβαν να οργανωθούν.

Εποχές lockdown

Στα σχολεία που έγινε τηλεκπαίδευση  το webex είχε πάλι την τιμητική του, με τα προβλήματα να μη λείπουν. Να υπενθυμίσουμε πως στα προηγούμενα lockdown οι ώρες χρήσης της πλατφόρμας ήταν μοιρασμένες, με τις σχολικές μονάδες της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης να κάνουν μάθημα το πρωί και τις σχολικές μονάδες της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης να κάνουν μάθημα το μεσημέρι. Σήμερα οι σχολικές μονάδες που λειτούργησαν και των δύο βαθμίδων πραγματοποίησαν τα μαθήματα τους τις πρωϊνές ώρες με αποτέλεσμα να φορτωθεί το δίκτυο, σύμφωνα πάντα με όσα δήλωσαν εκπρόσωποι των  εκπαιδευτικών.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Κοζάνης Αθανάσιος Κωτούλας, ανέφερε πως υπήρξε μια μικρή αναστάτωση και κάποια μικρά θέματα αλλά αυτά είχαν να κάνουν με την περιοχή που βρισκόταν ο καθένας όταν έμπαινε στην πλατφόρμα και το πόσα άτομα έμπαιναν ταυτόχρονα από το ίδιο δίκτυο.

«Σε κάποια σχολεία δεν έγιναν μαθήματα αλλά δεν γνωρίζω τους λόγους» τονίζει, ενώ εξηγεί πως υπάρχει συγκεκριμένη διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί καθώς οι διευθυντές όλων των σχολικών μονάδων πρέπει να στείλουν τους κωδικούς των δασκάλων και των καθηγητών αλλά και το ημερήσιο πρόγραμμα και στη συνέχεια να μπούνε οι μαθητές και οι καθηγητές στις διαδικτυακές αίθουσες.

«Τα περισσότερα σχολεία ήταν έτοιμα αλλά δεν ξέρω κατά πόσο έχει αντέξει το webex και σε ποιες περιοχές. Κατά πάσα πιθανότητα τα μαθήματα θα γίνουν μέσω τηλεκπαίδευσης και αύριο» λέει κλείνοντας ο κ. Κωτούλας.

Σε κάθε περίπτωση δεν είναι δυνατόν μετά από τόσο καιρό, αυτές οι καταστάσεις να προσπαθούν να λυθούν την τελευταία στιγμή.

Θένια Βασιλειάδου- Γιάννης Κωσταρέλλας xronos-kozanis.gr

Μοιραστείτε την είδηση