Την άμεση ανάκληση του ρεπορτάζ για το νερό της Εορδαίας ζητά η ΔΕΥΑΕ από «Τα Νέα»

1 Min Read

Την άμεση ανάκληση του δημοσιεύματος των «Νέων» που κατατάσσει την Πτολεμαϊδα ανάμεσα στις περιοχές που είναι ευπρόσβλητες από νιτρορύπανση ζητά η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Εορδαίας.
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στην επιστολή που υπογράφει με χθεσινή ημερομηνία (24/11/2022) ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΥΑΕ Δημήτρης Τσεχελίδης «επειδή όσα αναφέρονται στο δημοσίευμα, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και είναι αναληθή, όπως προκύπτει από τους διαρκείς ελέγχους που γίνονται από διαπιστευμένο εργαστήριο αναλύσεων ύδατος, τις οποίες σας αποστέλλουμε προς γνώσιν και απόδειξη. Επειδή το δημοσίευμα προκάλεσε τρόμο και ανησυχία στους δημότες του Δήμου μας, σχετικά με την ποιότητα του νερού που καταναλώνουν. Επειδή το δημοσίευμα έθιξε τη φήμη και την αξιοπιστία της ΔΕΥΑΕ σχετικά με την ποιότητα των υπηρεσιών που παρέχει στους δημότες του Δήμου Εορδαίας.
Για όλους τους ανωτέρω λόγους σας καλούμε να προχωρήσετε άμεσα σε διόρθωση του αναληθούς δημοσιεύματός σας, στην ίδια σελίδα που αναγράφτηκε το δημοσίευμα και να αναφέρεται ρητά ότι το νερό που καταναλώνεται από τα δίκτυα της ΔΕΥΑ είναι όπως ορίζεται από το νόμο περί «ανθρώπινης κατανάλωσης» και είναι κατάλληλο προς πόσιν».

Μοιραστείτε την είδηση