Την άμεση διάθεση δωρεάν self test στους εκπαιδευτικούς των φροντιστηρίων ζητά ο κλάδος- Δεν συμπεριελήφθησαν τα ΑΜΚΑ των εκπαιδευτικών φροντιστηρίων στην λίστα των δικαιούχων

2 Min Read

Την άμεση δωρεάν χορήγηση self test από τα φαρμακεία ζητούν οι εκπαιδευτικοί, οι οποίοι δεν γνωρίζουν τι ισχύει για όσους έχουν εμβολιαστεί και έχουν νοσήσει όσον αφορά στο ποιος πληρώνει τα αυτοδιαγνωστικά τεστ. Οι φροντιστές εκφράζουν την ανησυχία και ταυτόχρονα την διαμαρτυρία του κλάδου για το θολό τοπίο που επικρατεί, αφού το κόστος που καλούνται να πληρώσουν για τα self test είναι μεγάλο.

Να σημειωθεί πως το αρμόδιο Υπουργείο ξεκαθάρισε πως οι εκπαιδευτικοί, οι οποίοι δεν έχουν εμβολιαστεί και δεν έχουν νοσήσει, θα πρέπει να κάνουν αυτοδιαγνωστικό έλεγχο δύο φορές την εβδομάδα με δικά τους έξοδα. Το πρόβλημα είναι πως δεν διευκρινίζεται ποιος πληρώνει τα τεστ για τους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι έχουν νοσήσει και έχουν εμβολιαστεί και επειδή μέχρι τώρα η χορήγηση των τεστ δεν είναι δωρεάν, ζητούν την δωρεάν διάθεση τους.

- Advertisement -
Ad image
- Advertisement -
Ad image

«Καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας τα φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης έχουν τηρήσει κατά  γράμμα όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα καθώς έχουν σαν προτεραιότητα την ασφάλεια των μαθητών, γονέων και καθηγητών. Και μέσα σε όλη αυτή την κατάσταση, υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά, καθώς ναι μεν όλοι πρέπει να τηρούν τα πρωτόκολλα κατά της πανδημίας, αλλά οι εκπαιδευτικοί στα σχολεία δικαιούνται τα τρια δωρεάν self test την εβδομάδα για τον αυτοδιαγνωστικό έλεγχο, ενώ οι εκπαιδευτικοί στα φροντιστήρια πρέπει να τα πληρώνουν από την τσέπη τους» τόνισε μιλώντας στον “Χ” ο Πρόεδρος του Συλλόγου Φροντιστών Δυτικής Μακεδονίας και Ειδικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος Ηλίας Μιχαηλίδης. Ο ίδιος προσθέτει πως δυστυχώς τα ΑΜΚΑ των καθηγητών φροντιστηρίων δεν συμπεριελήφθησαν στη λίστα των δικαιούχων.

Σύμφωνα με τον κ. Μιχαηλίδη, η Κυβέρνηση θα πρέπει να μεριμνήσει για να λυθεί άμεσα το θέμα. «Τα φροντιστήρια είναι χώρος όπου τα παιδιά συνυπάρχουν και τα μέτρα προστασίας και πρόληψης τηρούνται κατά γράμμα. Όμως οι καθηγητές των φροντιστηρίων ή τα ίδια τα φροντιστήρια επιβαρύνονται με ένα έξτρα κόστος σε μια ήδη δύσκολα οικονομική κατάσταση κάτι που δεν είναι δίκαιο» τονίζει ο κ. Μιχαηλίδης.

Θένια Βασιλειάδου xronos-kozanis.gr

Μοιραστείτε την είδηση