Την αναβάθμιση του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης σε έναν από τους δέκα εθνικούς θεατρικούς θεσμούς, που θα παραμείνουν, προανήγγειλε ο Βουλευτής Θέμης Μουμουλίδης

1 Min Read

Την αναβάθμιση του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης σε έναν από τους δέκα εθνικούς θεατρικούς θεσμούς, που θα παραμείνουν, προανήγγειλε ο Βουλευτής Θέμης Μουμουλίδης, σε ομιλία του στην Κοζάνη.

Όπως τόνισε «αναμένεται η θεσμική αναβάθμιση του Περιφερειακού Θεάτρου. Έτσι η Κοζάνη θα γίνει ο μητροπολιτικός δήμος όπου θα φιλοξενείται ένας από τους δέκα εθνικούς θεατρικούς θεσμούς. Επομένως ο ρόλος του νέου Περιφερειακού θεάτρου στη νέα εποχή είναι καθοριστικός. Σχεδιάζει για το σύνολο της περιφέρειας , ενθαρρύνει δραστηριότητες, συμπαράγει με άλλα θέατρα, ενθαρρύνει τη δημιουργία και άλλων επαγγελματικών ομάδων. Γίνεται πόλος έλξης σημαντικών δημιουργών.  Συνεργάζεται με τη μορφή των συμπαραγωγών ή μετακλήσεων με άλλα θέατρα σε όλη την Ελλάδα [Εθνικό, Κ.Θ.Β.Ε., Εθνική Λυρική Σκηνή κ.ά.] Δημιουργεί διαρκή εκπαιδευτικά προγράμματα σε όλη την περιφέρεια. Κυλιόμενες πρεμιέρες σε διαφορετικές πόλεις, όπου οι δημιουργοί θα ζούν για ένα διάστημα στις πόλεις όπου θα φιλοξενείται η πρεμιέρα. Καθημερινή και όχι αποσπασματική λειτουργία των δραστηριοτήτων του θεάτρου. Ενίσχυση ερασιτεχνικών ομάδων. Κίνητρα για εγκατάσταση και άλλων επαγγελματικών ομάδων. Διοργάνωση ετήσιου ερασιτεχνικού φεστιβάλ θεάτρου.Συμβολή στην οργάνωση του ετήσιου Μαθητικού Φεστιβάλ. Έτσι οι πόλεις ζωντανεύουν, οι πολίτες φορτίζουν την ευαισθησία τους. Στο νέο θεσμό αναμένεται να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας διαφόρων ειδικοτήτων».

- Advertisement -
Μοιραστείτε την είδηση