Την αποτίμηση της κατάστασης 30 μνημείων των Γρεβενών θα κάνουν μηχανικοί του ΤΕΕ- Ιδρύεται η «Αγροδιατροφική» Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρία

1 Min Read

 

Το σχέδιο της Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας/Τμήμα Δυτικής Μακεδονίας με αντικείμενο «Υποστήριξη Αποτίμησης Κατάστασης Μνημείων Περιφερειακής Ενότητας Γρεβενών εγκρίθηκε κατά τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου που έγινε στα Γρεβενά το απόγευμα της Δευτέρας 31 Οκτωβρίου. Πρόκειται για μια δουλειά σημαντική που γίνεται με μεράκι από νέους μηχανικούς.

- Advertisement -

Συγκεκριμένα έχουν επιλεγεί 30 μνημειακές κατασκευές στις οποίες θα γίνουν μεταξύ των άλλων έλεγχοι των ακρόβαθρων και των ρηγματώσεων. Το συνολικό τίμημα της προγραμματικής σύμβασης ανέρχεται στις 20 χιλιάδες ευρώ.

Στην ίδια συνεδρίαση το συμβούλιο ενέκρινε κατά πλειοψηφία την ίδρυση της Αστικής μη Κερδοσκοπικής Εταιρίας «Αγροδιατροφική», στην οποία η Περιφέρεια θα κατέχει το 49% των μετοχών, ενώ το υπόλοιπο ποσοστό θα ανήκει σε ιδιωτικές επιχειρήσεις του κλάδου των τροφίμων και των τεσσάρων Περιφερειακών Ενοτήτων.

Το αρχικό μετοχικό κεφάλαιο της Εταιρίας θα ανέρχεται στις 100 χιλιάδες ευρώ, ενώ στόχος της Εταιρίας είναι η ανάδειξη, προβολή και προώθηση του συνόλου των αγροδιατροφικών προϊόντων, που παράγονται ή μεταποιούνται στα γεωγραφικά όρια της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, τόσο στις εγχώριες όσο και τις ξένες αγορές.

Μοιραστείτε την είδηση