Την Δευτέρα η πρώτη «λογοδοσία» της Περιφερειακής Αρχής

2 Min Read

Στις 7 το βράδυ η έναρξη της ανοιχτής ειδικής συνεδρίασης

Η πρώτη ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας της Περιφερειακής Αρχής προγραμματίστηκε για αυτή την Δευτέρα 4 Μαρτίου στις 7 το βράδυ στην Αίθουσα Περιφερειακού Συμβουλίου που βρίσκεται στο κτίριο της πρώην Νομαρχίας Κοζάνης. Σύμφωνα με την Γραμματεία του οργάνου, επτά σύμβουλοι της αντιπολίτευσης απέστειλαν θέματα – ερωτήσεις που μπήκαν στην ημερήσια διάταξη για να απαντηθούν από τον Περιφερειάρχη και τους αρμόδιους Αντιπεριφερειάρχες.

Από τα συνολικά έξι θέματα που θα συζητηθούν τα πέντε κατέθεσαν περιφερειακοί σύμβουλοι της παράταξης «ΕΛΠΙΔΑ» και το ένα η «Λαϊκή Συσπείρωση».

Τα θέματα αναλυτικά:

  • Ερώτημα σχετικά με την ΑΝΚΟ Α.Ε. Η ερώτηση κατατέθηκε από τον επικεφαλής του συνδυασμού «Λαϊκή Συσπείρωση» Νόντα Στολτίδη.
  • Αρνητικές εξελίξεις στα μείζονα αναπτυξιακά έργα και θέματα της Περιφέρειας. Πώς επηρεάζουν τον Στρατηγικό σας Σχεδιασμό και τι προτίθεται να κάνει ο Περιφερειάρχης; Η ερώτηση κατατέθηκε από την επικεφαλής του συνδυασμού «Ελπίδα», Γεωργία Ζεμπιλιάδου. 
  • Δραματική η κατάσταση των ιδρυμάτων παροχής υπηρεσιών υγείας στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. Ερωτάται ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας, σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί η Περιφερειακή Αρχή για την επίλυση των προβλημάτων τους. Η ερώτηση κατατέθηκε από τον Περιφερειακή Σύμβουλο του συνδυασμού «Ελπίδα», Αλέξανδρο Ακριτίδη.
  • Πώς διασφαλίζεται η λειτουργία των Τηλεθερμάνσεων; Η ερώτηση κατατέθηκε από την Περιφερειακή Σύμβουλο του συνδυασμού «Ελπίδα», Νούλα Τουμπουλίδου.
  • Τα Ειδικά Πολεοδομικά Σχέδια Ορυχείων «κλειδώνουν» την απώλεια των Αγροτικών Εκτάσεων υπέρ των Φωτοβολταϊκών. Τι προτίθεται να κάνει ο Περιφερειάρχης; Η ερώτηση κατατέθηκε από τον Περιφερειακό Σύμβουλο του συνδυασμού «Ελπίδα», Γιώργο Χριστοφορίδη.
  • Στήριξη του Κλάδου της Γούνας λόγω του εμπάργκο στις εξαγωγές. Η ερώτηση κατατέθηκε από την Περιφερειακή Σύμβουλο του συνδυασμού «Ελπίδα», Βασιλική Μαλέα.
Μοιραστείτε την είδηση