Την επέκταση ωραρίου μουσικής των καταστημάτων προτείνει ο Δήμος Κοζάνης- Σε διαβούλευση το σχέδιο

2 Min Read

Την επέκταση του ωραρίου μουσικής των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος  προτείνει ο Δήμος Κοζάνης, στον υπό διαβούλευση σχεδιασμό του.

Συγκεκριμένα προτείνει επέκταση κατά μία ώρα και, δηλαδή από τη μία το βράδυ στις δύο για τις ημέρες Κυριακή έως Παρασκευή και από τις 2 στις 3 για το Σάββατο.

Να σημειώσουμε εδώ πως σύμφωνα με την ισχύουσα αστυνομική διάταξη του 1996,το ωράριο λειτουργίας μουσικής για τη μεν χειμερινή περίοδο είναι μέχρι την 22:00 ώρα, για δε την θερινή περίοδομέχρι την 23:00.

Ο Δήμος όμως, εφόσον δεν διαταράσσεται η ησυχία των περιοίκων, μπορεί να παρατείνει την άδεια ύστερα από αίτηση των ενδιαφερομένων, ανάλογα με το είδος των μουσικών οργάνων και τη θέση του καταστήματος σε σχέση με τους γύρω κατοικημένους χώρους, μέχρι την 03:00 για τα καταστήματα που λειτουργούν σε κλειστό χώρο ή μέχρι την 02:00 για τα καταστήματα που λειτουργούν σε ανοικτό χώρο.

Συνεπώς η άδεια χορηγείται εφόσον δεν διαταράσσεται η ησυχία των περιοίκων, που σημαίνει ότι ο Δήμος πρέπει να εξετάζει σε κάθε συγκεκριμένη περίπτωση τα χαρακτηριστικά της περιοχής όπου βρίσκεται το κατάστημα (αν δηλ. στεγάζεται σε πολυκατοικία ή γειτνιάζει με κατοικίες ή ξενοδοχεία κλπ), το είδος του καταστήματος (υπαίθριο ή κλειστό), την προηγούμενη συμπεριφορά του αιτούντος και γενικά οποιοδήποτε στοιχείο σχετίζεται με την τήρηση της συγκεκριμένης προϋπόθεσης.

Το 2017 το προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο είχε καθορίσει το  ωράριο παράτασης μουσικής μέχρι τη 1.00πμ για τις ημέρες Κυριακή – Δευτέρα και μέχρι τις 2.00πμ για Παρασκευή- Σάββατο.

Παράλληλα προτείνεται για την περίοδο των Αποκρεών (Τσικνοπέμπτη – Κυριακή των Αποκρεών, παραμονή 6ης Δεκεμβρίου και παραμονή εορτών και αργιών (Χριστουγεννων 25-26/12, Πρωτοχρονιάς, Θεοφανειων, 15ης Αυγούστου, Αγίου Πνεύματος, το ωράριο λειτουργίας μουσικής να παραταθεί  έως τις 3.00πμ της επομένης.

Ο Δήμος Κοζάνης καλεί τους πολίτες μέχρι τις 8 Δεκεμβρίου, τους περιφερειακούς και τοπικούς φορείς, να καταθέσουν τις απόψεις, προτάσεις, προβληματισμούς και τα επιχειρήματά τους επί του σχεδίου.

Η συμμετοχή στην διαβούλευση μπορεί να γίνει υποβάλλοντας σχόλιό στην παούσα πλατφόρμα διαβούλευσης  ή αποστέλλοντας τα σχόλια στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected].

Γιάννης Κωσταρέλλας

 

Μοιραστείτε την είδηση