Την Κυριακή η 1η Γιορτή Μελιού στην Κοζάνη- «Ελάτε να γνωρίσετε ένα από τα καλύτερα μέλια της χώρας» αναφέρουν οι διοργανωτές

2 Min Read

Ο Μελισσοκομικός Σύλλογος Κοζάνης και ο Δήμος Κοζάνης συνδιοργανώνουν την Κυριακή στην Κεντρική Πλατεία Κοζάνης την 1η Γιορτή Μελιού και Προϊόντων Κυψέλης. Πρόκειται για την πρώτη εκδήλωση προβολής του μελιού της Κοζάνης, ένα διαρκώς αναπτυσσόμενο φυσικό προϊόν, που διεκδικεί δυναμικά τη θέση που του αρμόζει στην τοπική αγορά αλλά και στην αγορά ολόκληρης της χώρας. Να σημειώσουμε πως το μέλι Κοζάνης, λόγω της παρουσίας πολλών μοναδικών βοτάνων στην περιοχή έχει εξαιρετική ποιότητα.
«Ο Δήμος Κοζάνης στηρίζει την πρωτοβουλία του Μελισσοκομικού Συλλόγου και κάθε προσπάθεια ανάδειξης των τοπικών προϊόντων» δήλωσε η Αντιδήμαρχος Τοπικής Ανάπτυξης Χρύσα Αθανασιάδου, η οποία πρόσθεσε πως το «μέλι Κοζάνης έχει εξαιρετική ποιότητα και μεγάλες δυνατότητες εξωστρέφειας».
Ο Πρόεδρος του ΟΑΠΝ Γιάννης Ιωαννίδης, δήλωσε από την πλευρά του πως «προσφερθήκαμε άμεσα να συμβάλλουμε στη διοργάνωση καθώς πιστεύουμε ιδιαίτερα στην τοπική παραγωγή μελιού, το οποίο είναι εξαιρετικής ποιότητας και το οποίο πρέπει να το στηρίξει όλη η τοπική αγορά και όχι μόνο. Ο Δήμος προσπαθεί και μέσω της συμμετοχής του σε εκθέσεις να στηρίξει τα τοπικά προϊόντα και να δώσουν την υπεραξία στην περιοχή μας ».
Ο πρόεδρος του Μελισσοκομικού Συλλόγου Π.Ε. Κοζάνης Αιμίλιος Μεντεσίδης ευχαρίστησε το Δήμο Κοζάνης για τη βοήθεια του στη διοργάνωση της 1ης Γιορτής Μελιού Κοζάνης και πρόσθεσε πως «ελπίζουμε πως ο κόσμος θα αγκαλιάσει την προσπάθεια μας, θα είναι δίπλα μας και θα έρθει να γευτεί τις γλυκές γεύσεις των μελιών που θα έχουμε».

 

Μοιραστείτε την είδηση