Την Κυριακή η ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Φλωρίνης Πρεσπών και Εορδαίας

1 Min Read

Η ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Φλωρίνης Πρεσπών και Εορδαίας, Ειρηναίου, θα πραγματοποιηθεί αύριο Κυριακή. Στις 15:00 θα γίνει η υποδοχή του νέου Μητροπολίτη, στην κεντρική πλατεία Φλώρινας και στη συνέχεια στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Παντελεήμονα θα γίνει τελετή της ενθρόνισή του. Ακολούθως τον νέο Μητροπολίτη θα υποδεχτεί την και ο κλήρος και ο λαός της Εορδαίας, στην γέφυρα του Ανατολικού,  εκεί  όπου και θα τον χαιρετίσουν εκπρόσωποι της Εκκλησίας, της Αυτοδιοίκησης, φορέων αλλά και πιστοί από την Εορδαία.

Την επομένη ήμερα, Δευτέρα 20 Νοεμβρίου, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Φλωρίνης θα προεξάρχη σε πολυαρχιερατικὸ συλλείτουργο, στων Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονα, όπου -μετὰ το τέλος της θείας λειτουργίας- θα δεχθεί τις ευχές κλήρου και λαού.

- Advertisement -

Ευχή από το Οικουμενικό Πατριαρχείο

Στην έδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου βρέθηκαν τρεις  νεοεκλεγέντες Μητροπολίτες ανάμεσα τους και ο νέος   Μητροπολίτης   Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας Ειρηναίος  όπου ζήτησαν και έλαβαν, πριν από την ενθρόνισή τους, την ευχή του Οικουμενικού Πατριάρχη. Τους νέους Μητροπολίτες συνόδευσε και ο Σερβίων και Κοζάνης Παύλος.

Μοιραστείτε την είδηση