Την παράταση της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής αιτήσεων του Προγράμματος «Εξοικονομώ – Αυτονομώ 2021» ζητά το ΤΕΕ Δυτικής Μακεδονίας

2 Min Read

Την παράταση της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής αιτήσεων (σήμερα είναι η 3 Φεβρουαρίου 2022)  του  Προγράμματος «Εξοικονομώ – Αυτονομώ 2021»  ζητά το ΤΕΕ Δυτικής Μακεδονίας με επιστολή του στον Υπουργό Ενέργειας Κώστα Σκρέκα παραθέτοντας μια σειρά από αιτιάσεις.

Όπως τονίζεται στην επιστολή στον οδηγό εφαρμογής του προγράμματος, προβλέπεται η δυνατότητα τροποποίησης της προθεσμίας, εφόσον αυτό καθίσταται αναγκαίο στα πλαίσια λήψης μέτρων για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών.

«Καθώς πλησιάζει το τέλος της προθεσμίας υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων, διαπιστώνουμε έντονα μια αυξανόμενη ανησυχία, τόσο από μεριάς των μελών μας, ελεύθερων επαγγελματιών, που έχουν αναλάβει υποθέσεις για το πρόγραμμα, όσο και των πολιτών που επιθυμούν την ένταξή τους σ’αυτό, τόσο λόγω της ραγδαίας έξαρσης της πανδημίας, αλλά και λόγω του μικρού διαστήματος που αποδείχτηκε, τελικά, ότι ήταν οι πενήντα (50) ημέρες, καθώς μεσολάβησαν και οι γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς» αναφέρει ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Δυτικής Μακεδονίας Νίκος Συλλίρης καθώς όπως αναφέρει η έξαρση της πανδημίας και χαρακτηριστικά της μετάλλαξης Όμικρον δημιούργησε προβλήματα και  σημαντικές χρονικές καθυστερήσεις, τόσο στη συγκέντρωση των απαραίτητων δικαιολογητικών, όσο και στη διαδικασία υποβολής αιτήσεων.

«Αξιοσημείωτες» είναι όπως αναφέρει ο κ. Συλλίρης «οι αναφορές συναδέλφων για τη δυσχέρεια και  μη πραγματοποίηση αυτοψίας για την έκδοση του Α’ ΠΕΑ, λόγω καραντίνας στις οικίες που ενδιαφέρονται για το Πρόγραμμα. Επίσης, συνάδελφοι που ανήκουν σε ομάδες αυξημένου κινδύνου, εκδηλώνουν αδυναμία φυσικής παρουσίας, για την δική τους ατομική προστασία».

Επιπρόσθετα, τονίζεται, οι ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες (κάτω του μηδενός) που επικράτησαν στη Δυτική Μακεδονία όλο το προηγούμενο διάστημα, με εκτεταμένη παγωνιά καθ’ολη τη διάρκεια της ημέρας, δυσκόλεψαν ακόμα περισσότερο τις αυτοψίες στις κατοικίες.

Λαμβάνοντας υπ’ όψιν τα προαναφερόμενα αλλά και  την αναγκαιότητα της φυσικής παρουσίας του Μηχανικού για την παραγωγή ενός άρτιου έργου, αλλά και τις καταληκτικές προθεσμίες που δόθηκαν, το ΤΕΕ θεωρεί  ότι πρέπει να δοθεί επιπλέον χρόνος, κατ’ εκτίμηση τουλάχιστον ενός μηνός, σε Μηχανικούς και πολίτες για  να ολοκληρώσουν με ασφάλεια την υποβολή αιτήσεων για το Πρόγραμμα «Εξοικονομώ – Αυτονομώ 2021» .

Μοιραστείτε την είδηση