Την πέμπτη κατά σειρά παράταση πήρε ο ανάδοχος των δασοτεχνικών έργων στο Κουρί – Το έργο έπρεπε να είχε παραδοθεί τον Απρίλη του 2019

1 Min Read

Μια ακόμα παράταση, την πέμπτη κατά σειρά, πήρε ομόφωνα ο ανάδοχος των δασοτεχνικών έργων στο Κουρί από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Κοζάνης.

Συγκεκριμένα, η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου εισηγήθηκε «την έγκριση της 5ης παράτασης (με αναθεώρηση) της συνολικής προθεσμίας εκτέλεσης του έργου κατά ένα (1) μήνα, ήτοι λήξη την 04–07–2021».

- Advertisement -

Οι λόγοι που οδήγησαν στην ανάγκη χορήγησης της παραπάνω παράτασης, σύμφωνα με το σκεπτικό της υπηρεσίας είναι οι εξής: 1. Οι επιπτώσεις από την διακοπή της εκτέλεσης των εργασιών δύο φορές μέχρι σήμερα, για οικονομικούς λόγους (αδυναμία εκτέλεσης παραγγελιών υλικών και καθυστέρηση προσκόμισης τους στο έργο). 2. Οι επιπτώσεις από την έλευση της πανδημίας λόγω του ιού COVID–19 (διατάραξη της ομαλής εκτέλεσης των εργασιών, της έγκαιρης προσκόμισης των υλικών κλπ.). 3. Οικονομική τακτοποίηση του έργου.

Να σημειωθεί ότι η σύμβαση για την κατασκευή του έργου υπεγράφη τον Ιούνιο του 2018 με προθεσμία περάτωσης του έργου δέκα μήνες. Κανονικά δηλαδή το έργο θα έπρεπε να είχε παραδοθεί τον Απρίλη του 2019. Αντ’ αυτού τρία χρόνια μετά ζητείται η πέμπτη κατά σειρά παράταση που όλοι ελπίζουν να είναι η τελευταία.

Το έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού 1.870.000,00 ευρώ με ΦΠΑ 24%.

Μοιραστείτε την είδηση